Voluntariatul trebuie încurajat!

S-au scurs 5 ani de când voluntariatul în domeniul social a primit atenţia cuvenită pe raza Sectorului 6. Înfiinţarea unui departament specializat care să recruteze, să formeze şi să plaseze această resursă umană a venit ca un pas firesc, în urma analizei nevoilor cu care se confruntau categoriile sociale defavorizate. Persoane cu dizabilităţi, copii lipsiţi de supraveghere, bătrâni, campanii de sensibilizare şi conştientizare, toate acestea aveau nevoie sprijinul oamenilor care privesc în jurul lor şi vor să se implice.

“Ai timp liber pe care nu știi cum să-l investești? Te atrage implicarea în activități pentru binele comunității, dar nu știi de unde să începi? Vrei să cunoști oameni deschiși, informați și bine intenționați?  Participă la sesiunile noastre” a fost sloganul prin care, an de an, au fost atrase zeci si sute de persoane  în cadrul cursurilor de formare ale proiectului ,,Școala  de Voluntari” din Sectorul 6.

Absolvenţii au fost implicaţi în programe şi activităţi precum: educaţia şi supravegherea copiilor de vârstă şcolară, combaterea fenomenului violenţei domestice, tabere de cartier pentru copii în perioada vacanţei de vară, activităţi dedicate bătrânilor din centrele rezidenţiale, training pentru angajaţi, ateliere pentru copii, logistică şi organizare.

Începând de ieri, 14 mai 2018, cu ocazia celei de-a XV-a ediţii a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, autorităţile locale ale Sectorului 6 au lansat o campanie de conştientizare şi recrutare de noi voluntari în domeniul social, care să activeze spre binele comunităţii. Campaniile în mediul online, întîlnirile directe public-private, evenimentele cu şi pentru diferite categorii sociale defavorizate sunt instrumentele prin care oamenii sunt informaţi şi motivaţi să contribuie la acest proiect comunitar.

Campania are ca scop şi extinderea ariei de implicare a voluntarilor sociali, fiind vizate noi categorii sociale defavorizate precum copii şi adulţi cu dizabilităţi.

Mai multe informaţii privind acţiunile organizate în Săptămâna Naţională a Voluntariatului în Sectorul 6, precum şi oportunităţile de a activa ca voluntar în domeniul social, găsiţi accesând site-ul www.asistentasociala6.ro sau pagina de Facebook a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Oferta de voluntariat pentru anul 2018

Fișă de înscriere în programul de voluntariat din cadrUL DGASPC sector 6

 

Opțiuni pagină

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Campanie de informare a copiilor cu vârste între 3-10 ani cu privire la igiena orală

Telefonul Vârstnicului

© 2019 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design