Voluntariatul social - un vis devenit realitate în Sectorul 6

Întâlniri public-private, dialoguri între generaţii, grădinărit, cursuri de animaţie şi gătit sănătos, toate fac parte din manifestările dedicate Săptămânii Naţionale a Voluntariatului în Sectorul 6.

Începând de astăzi, 14 mai 2018, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 lansează campania „VIS – Voluntar în social” cu scopul de a sensibiliza opinia publică şi a atrage persoane de toate vârstele în activităţi benevole de susţinere a categoriilor sociale defavorizate.

Astfel, în această dimineață, în cadrul Centrului de Zi „Sfântul Andrei”, au avut loc activităţi de grădinărit şi gătit sănătos, la care au fost invitaţi să participe copiii beneficiari ai centrului, sub supravegherea unor voluntari inimoşi şi cu experienţă în domeniu.

Pe parcursul săptămânii, mai sunt programate o masă rotundă dedicată voluntariatului, cu participarea organizaţiilor nonguvernamentale, un concurs de şah şi un curs de animaţie deschis copiilor din comunitate, dar şi un dialog între generaţii, toate în incinta Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală Conacul „Golescu-Grant”, din Aleea Ţibleş nr. 64.

În cadrul aceleiaşi manifestări, o demonstraţie de măiestrie în dresaj canin, pusă în scenă de specialişti ai Fundaţiei Vier Pfoten, urmată de o invitaţie la dans, vor fi adresate beneficiarilor Centrului pentru Persoane Vârstnice, din Strada Floare Roşie nr. 7A.

Devenit tradiţie în Sectorul 6, voluntariatul social reuneşte anual zeci de persoane care alocă o parte din timpul şi energia lor în scopul susţinerii unor categorii vulnerabile precum bătrâni, copii şi adulţi cu cu dizabilităţi sau persoane singure. Cu ajutorul voluntarilor, programele derulate în sprijinul acestor persoane au contribuit la reintegrarea socială a multor cetăţeni, cu un impact pozitiv la nivelul vieţii de zi cu zi a locuitorilor din sector.

Mai multe informaţii privind acţiunile organizate în Săptămâna Naţională a Voluntariatului în Sectorul 6, precum şi oportunităţile de a activa ca voluntar în domeniul social, găsiţi accesând site-ul www.asistentasociala6.ro sau pagina de Facebook a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Opțiuni pagină

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Campanie de informare a copiilor cu vârste între 3-10 ani cu privire la igiena orală

Telefonul Vârstnicului

© 2019 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design