SocialXChange&Fun

“Chiar dacă suntem beneficiari de servicii sociale și noi suntem oameni și ne bucurăm de astfel de evenimente”, ne-a mărturisit Ileana Bulum, una dintre doamnele care vin săptămânal la magazinul caritabil SocialXChange pentru a munci și a primi la schimb donații. Astăzi a uitat de toate greutățile, a îmbrăcat haine de sărbătoare, pe care și le-a accesorizat cu o pălărie și a defilat, pentru al doilea an la rând, pe un podium de modă.

Totul a făcut parte din acțiunea “SocialXChange&Fun” la care au participat beneficiari ai magazinelor caritabile, copiii lor și seniori din cadrul celor șase cluburi din sectorul 6. Prin această acțiune se dorește favorizarea socializării beneficiarilor susținuți prin programele derulate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

“A mai trecut un an iar cum noi am întinerit am hotărât să defilez pe podium și anul acesta. Este foarte plăcut”, a declarat Ștefan Dragomescu, în vârstă de 85 de ani.

În paralel a avut loc și un concurs gastronomic la care au participat 8 persoane, seniori și beneficiari. Printre concurenți a fost și doamna Valerica, în vârstă de 80 de ani, câștigătoarea ediției precedente. “Dacă anul trecut am câștigat cu un foietaj, anul acesta am decis să fac poale-n brâu ca în Bucovina, cu brânză de vaci, stafide, nucă și gem”. Alte produse culinare pe care juriul a trebuit să le deguse au fost chiftele, paste, ruladă cu brânză, salată de boeuf, negreăa de post și, câștigătorul de anul acesta, un tort cu fructe și nuci. La final, toți au plecat acasă cu premii și diplome.

Ajuns la a doua ediție, SocialXChange&Fun este un eveniment care are loc în preajma sărbătorilor de iarnă și se dorește a deveni locul în care se nasc noi prietenii, în timp ce grijile și prejudecățile rămân la ușă.

Magazinele caritabile SocialXChange sunt un concept novator în domeniul asistenței sociale, care a primit numeroase aprecieri în plan intern și internațional. Inițiat și coordonat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, magazinele primesc donații în produse de strictă necesitate, pe care le distribuie persoanelor și familiilor nevoiașe numai în schimbul prestării unor activități de muncă în folosul comunității și pe baza unui sistem echitabil de puncte. Donatorii, persoane fizice sau juridice, sunt răsplătiți cu un set de servicii specifice care se adresează atât lor, cât și familiei, prietenilor sau angajaților.

Mai multe detalii la www.socialxchange.ro.

Opțiuni pagină

Citește pagina

Rețele sociale

 

Ce trebuie să știți despre NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2020 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design