Cursuri de abilitare financiară, pentru un viitor mai sigur, la SocialXChange

Sprijinul oferit de Magazinul Caritabil SocialXChange din Sectorul 6 persoanelor și familiilor aflate în situații financiare precare nu se rezumă la produsele de strictă necesitate donate de cetățeni și firme private.

O serie de programe de abilitare implementate periodic au rolul de a încuraja beneficiarii acestui sistem caritabil să devină independenți de ajutorul material primit și să pornească pe propriul drum în viață.

”Abilități de viață” – un proiect realizat de SocialXChange în parteneriat cu Rubik School și Stefanini Institut EMEA, le-a oferit copiilor cu vârste între 8 și 16 ani, proveniți din familii defavorizate, șansa de a se familiariza cu noțiunile de bază ale planificării unui buget personal.

Atunci când banii sunt puțini, e bine să știi cum să îi folosești cât mai eficient, să identifici prioritățile și să nu cheltuiești sume prea mari pentru lucruri ce suferă amânare.

Efectul Latte, cel care ne determină să facem zilnic mici cheltuieli nefolositoare și să rămânem fără bani la sfârșitul lunii, a fost analizat în cadrul cursurilor, prin intermediul exemplelor concrete și al jocurilor de rol.

Pe parcursul a 8 sesiuni, copiii și tinerii au învățat astfel să planifice un buget pentru o perioadă mai lungă de timp, cu posibilitatea de a reduce anumite costuri. Au analizat categoriile de cumpărături cele mai costisitoare, elaborând planuri pentru a face economii. În plus, participanții au devenit familiari cu termenii financiari și metodele de administrare eficientă a banilor.

De acum vor fi mai atenți cu bugetul personal și cel al familiei în care trăiesc.

Pentru mai multe informații privind modalitatea de a dona produse de strictă necesitate la SocialXChange, pentru a ajuta oamenii nevoiași să depășească momentele grele ale vieții, vă rugăm să accesați site-ul www.socialxchange.ro sau să ne apelați la numărul de telefon 021.9970, zilnic între orele 08.00 – 20.00.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Chestionar privind evaluarea nevoilor sociale în sectorul 6

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2023 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001