Proiectul Happy Bubble - Șansa unui nou început pentru copiii refugiați din calea războiului

Se împlinește un an de când copiii ucrainieni primiți în comunitatea sectorului 6, au un loc în care se simt în siguranță, își pot continua copilăria și drumul către un viitor mai bun.

În cele două centre Happy Bubble deschise în sectorul 6, în cartierele Drumul Taberei și Brâncuși, activitățile sunt concepute astfel încât să fie acoperite cât mai multe dintre nevoile familiilor care au început o nouă viață, cu atât de multe provocări,  odată cu schimbarea a tot ceea ce le-a fost familiar.

Și cum copiii au capacitatea de a se adapta ușor, suportul oferit în cadrul centrelor a readus deja zâmbetele  și bucuria specifică vârstei, chiar dacă dorul de casă rămâne neschimbat.

Principalele obiective ale proiectului Happy Bubble, inițiat de Fundația World Vision în colaborare cu Asociația Diaconia și cu sprijinul DGASPC Sector 6, vizează integrarea socială și educațională a copiilor, atât a celor refugiați din Ucraina, cât și a celor care locuiesc în sectorul 6, venind totodată și în sprijinul părinților  prin oferirea unei alternative pentru supravegherea  și îngrijirea copiilor pe perioada zilei, când aceștia sunt la muncă.

Activitățile sunt structurate astfel:

  • pentru copii preșcolari cu program normal (8:00 - 12:30);
  • pentru copii preșcolari cu program prelungit ( 8:00 - 16:00);
  • participare la școală on-line (8:00 - 12:00);
  • after school (12:00 - 15:00).

Astfel,  un număr de 75 copii-zilnic, beneficiază de programe educaționale și recreative, consiliere psihologică, ateliere de creație, terapie prin joc, excursii și o multitudine de alte activități menite să le dezvolte abilitățile.

Pe parcursul anului 2022, peste 175 de copii beneficiari ai centrului, cu  vârste cuprinse între  6-12 ani, au participat la o serie de evenimente inedite pentru ei, constând în: vizite la muzee și alte puncte de interes, ateliere recreative și terapeutice, tabără la munte, serbare cu ocazia zilei de Crăciun.

Copiii ucrainieni pot fi înscriși în programele Happy Bubble Drumul Taberei și Happy Bubble Brâncuși prin intermediul adresei de e-mail: happybubblero@gmail.com , cu menţionarea centrului pentru care optează. Pentru informații suplimentare se poate apela numărul de telefon 021.9970.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Chestionar privind evaluarea nevoilor sociale în sectorul 6

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2023 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001