Ziua internațională pentru eliminarea violenței asupra femeilor – împreună împotriva violenței și nepăsării

Azi, 25 noiembrie 2022, este celebrată pe întreaga planetă Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

Un fenomen îngrijorător, care ia amploare în țara noastră, violența asupra femeilor trebuie combătută prin implicarea tuturor structurilor de la nivelul societății: instituții publice, organizații private, asociații, simplii cetățeni.

Conform statisticilor, în primele 10 luni ale acestui an, în România a fost depășit numărul total din anul 2021 de cazuri de violență împotriva femeilor. Adică peste 47.000 de cazuri. (Sursa: www.digi24.ro)

La nivelul Sectorului 6, femeile agresate au la dispoziție numărul de urgență 0731624849, apelabil la orice oră din zi sau din noapte, pentru a semnala situația cu care se confruntă și a solicita ajutor imediat.

Specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 sunt pregătiți să preia apelurile și să intervină.

Cu instrumentele proprii, dar și cu ajutor din partea unor organizații nonguvernamentale, instituția oferă un set complet de servicii astfel încât femeile agresate să treacă peste trauma trăită si să își poată continua viața.

Pentru persoanele agresoare, DGASAPC Sector 6 a deschis de curând un centru de zi specializat, astfel încât acestea, cu sprijinul psihologilor, să își poată recunoaște și revizui comportamentul

Pentru eradicarea fenomenului de violență împotriva femeilor, este important ca acestea să se aibă curajul de a se adresa autorităților, așa cum ar trebui să o facă și orice altă persoană care are cunoștință despre astfel de cazuri, consideră specialiștii.

Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor a fost înființată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în anul 2000 (Rezoluția nr. A / RES / 54/134). Data este aleasă pentru a comemora asasinarea violentă a trei dintre surorile Mirabal, care au fost ucise în Republica Dominicană în 25 noiembrie 1960, în timpul dictaturii lui Rafael Trujillo.

În rezoluția sa, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a invitat guvernele, agențiile Națiunilor Unite, organizațiile internaționale și neguvernamentale să organizeze evenimente în această zi pentru a atrage atenția publicului asupra problemei violenței împotriva femeilor.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2023 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001