”Aripi spre viitor” – crește numărul celor care se întorc la școală

Peste 270 de persoane din Regiunea București Ilfov au ales să participe la activitățile proiectului ”Aripi spre viitor” și să revină la școală pentru un viitor mai bun.

Programul are marele avantaj de a se adresa tuturor locuitorilor din regiunea menționată, indiferent de vârstă, etnie, statut social, situație materială sau familială.

În cadrul proiectului îți poți continua în mod gratuit studiile învățământului de stat obligatoriu, pentru a te bucura de beneficiile unei diplome de studii care îți deschide noi perspective de angajare, de promovare sau de pornire a unei afaceri pe cont propriu.

Programul este flexibil, astfel încât viața de familie sau cea profesională nu vor avea de suferit.

Poți parcurge ciclul primar (clasele I – IV) în numai 2 ani, iar la finalizarea unui ciclu de învățământ vei primi suma de 1800 de lei, cu titlu de subvenție și sprijin pentru continuarea studiilor și a implicării în program;

În afara orelor de școală, vei avea acces la ateliere de educație nonformală, consiliere psiho-socială și orientare vocațională, activități care te vor pregăti pentru viață și te vor ajuta în luarea unor decizii importante pentru tine și familia ta.

Proiectul acceptă în calitate de beneficiari direcți copii și tineri cu vârste între 6 și 16 ani, precum și adulți cu vârsta cuprinsă între 16 și 64 de ani, inclusiv părinți, membri ai familiilor cu copii, tutori ai copiilor și tinerilor, persoane care au în grijă copii cu părinți plecați la muncă în străinătate, persoane de etnie romă.

Proiectul Aripi spre viitor a debutat în luna ianuarie a anului 2021, fiind finanțat din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 6 – Educație și competențe, Cod Proiect 135937.

Beneficiarul finanțării este Fundația Estuar, având ca parteneri Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Asociația Four Change.

Cei care doresc să revină la școală ne pot contacta la adresele de email recrutareads@gmail.com sau office@dgaspc6.com, precum și la numerele de telefon 0723.161.313, 0723.746.494, 0765.597.172.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2022 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001