Mămici de pici - cele mai cool mămici sunt în Sectorul 6

Cu multe emoții împărtășite și cunoștințe acumulate, prima serie a Proiectului ”Mămici de pici”  a ajuns la final.

Au fost 2 luni de întâlniri periodice, în cadrul cărora un număr de 15 doamne au primit informații și sprijin emoțional pentru a se adapta mai ușor la noul lor statut de ”mămică”.

Derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, programul este destinat femeilor tinere cu copii, care se confruntă cu dificultăți de ordin economic, social ori familial.

Discuțiile au fost conduse de psihologi cu experiență, sub forma unui grup de suport care să stimuleze  învățarea activă, dorința de schimbare și împărtășirea experiențelor personale ale tinerelor mame.

S-au abordat teme precum: nutriție, educație pentru copil, stil de viață sănătos, contracepție, credințe, obiceiuri și valori personale.

Programul a urmărit abilitarea mamelor vulnerabile în plan parental și social, cu scopul final de prevenire a situațiilor de risc care pot duce la separarea copilului de familie.

”Mămici de pici” se va relua odată cu venirea toamnei, atunci când alte mame vulnerabile din Sectorul 6 vor fi invitate pentru a învăța să recunoască și să învingă dificultățile cu care se confruntă. 

Magazinul Caritabil SocialXChange a susținut cele 8 întâlniri ale primei serii, oferind participantelor produse de strictă necesitate pentru ele și familiile lor. Produsele provin din donații ale persoanelor fizice și juridice care sprijină astfel numeroase cazuri sociale din Sectorul 6. Mai multe informații la www.socialxchange.ro

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2022 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001