Leaving Care – un drum mai lin de la sistemul de protecție către viața independentă

Momentul părăsirii sistemului de protecție specială este unul cheie pe calea devenirii personale a oricărui tânăr care a beneficiat de îngrijire în cadrul serviciilor noastre. Suntem convinși că, poate mai mult decât oricând, atunci trebuie să simtă concret că este parte a unei comunități în care își găsește cu adevărat rostul, în acord cu propriile aspirații. Iar pentru ca acest hotar al vieții acestor tineri să fie trecut cât mai firesc, am căutat căi prin care să îi pregătim din timp și să îi sprijinim odată ce au pornit pe propriul lor drum.

Acesta este motivul pentru care, alături de colegii noștri de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3, ne-am bucurat să putem sprijini Asociația SOS Satele Copiilor România, în implementarea proiectului „Leaving Care – Integrarea socio-profesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție specială din regiunea București-Ilfov”.

20 de tineri proveniți din sistemul de protecție socială din sectorul 6, din cei 70 de tineri din București-Ilfov care vor face parte din acest proiect, vor beneficia de consiliere socială, psihologică, terapii și educație pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, a competențelor sociale și a gândirii practice. Dincolo de atelierele în care vor primi îndrumările necesare pentru cunoașterea resurselor comunitare și planificarea viitorului, de sprijinul acordat prin subvenții pentru plata chiriei și a utilităților în perioada de început a vieții lor autonome, ne propunem ca pentru acești tineri să structurăm și să dezvoltăm, împreună cu partenerii noștri, o rețea funcțională de suport care să facă dovada că, într-un real parteneriat public privat, tranziția tinerilor care părăsesc sistemul de protecție specială către o viață independentă, își poate găsi o soluție sustenabilă.

Proiectul este cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și se va adresa atât copiilor şi tinerilor cu vârsta între 16-26 ani şi care se află încă într-un serviciu de tip rezidenţial, cât şi tinerilor care au ieşit din îngrijire începând cu anul 2016 şi care nu au împlinit vârsta de 25 ani.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001