Parteneriatul dintre DGASPC Sector 6 și Salvați Copiii, un pas important pentru drepturile copiilor

Barnahus, modelul inovator de cooperare instituțională și abordare multidisciplinară pentru protejarea drepturilor copiilor victime sau martori ai abuzului sexual și violenței va lua naștere printr-un proiect dintre Salvați Copiii România și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, după ce Consiliul General al Municipiului București a a avizat favorabil parteneriatul dintre cele 2 entități.

Prin acest proiect se dorește și crearea unui mediu prietenos prin oferirea fiecărui copil a unui răspuns coordonat și eficient care să prevină retraumatizarea în timpul anchetei și procedurilor în instanță. Un mediu în care să se simtă în siguranță, ascultat și protejat.

Modelul Barnahus propune o abordare multidisciplinară și inter-instituțională, asigurând colaborarea dintre diversele instituții (judiciare, sociale, medicale) într-un singur spațiu, receptiv la nevoile copilului, oferindu-se servicii complexe copilului și familiei, sub același acoperiș.

Ideea centrală a modelului Barnahus este mărturisirea liberă de către copil, cheia pentru identificarea și investigarea abuzului asupra copilului, atât în scopul tragerii la răspundere a abuzatorului, cât și în vederea asigurării protecției și terapiei necesare victimei.

Serviciile terapeutice vor cuprinde: evaluarea clinică, tratament, informare și participare copiilor și a reprezentanților lor legali și, dacă este necesar, intervenție în caz de criză pentru copil și membrii familiei/îngrijitorii fără comportament abuziv.

Ne bucurăm să facem parte din această inițiativă importantă, Direcția Generală de Asistență Socială fiind instituția care va pune la dispoziție spațiul și specialiștii care vor fi instruiți de către Salvați Copii. Pregătiți mereu de proiecte în care #OameniiSuntGrijaNoastra!

Rețele sociale

 

Informații despre vaccinarea împotriva COVID-19 din sectorul 6.

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

 

Ce trebuie să știți despre NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2021 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001