Împreună suntem mai buni

Cifra 16 este în luna martie simbolul profesionalismului și al lucrurilor făcute cu suflet. Și asta pentru că, pe lângă cei 16 ani de activitate împliniți de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, sărbătoriți prin portretele a 16 specialiști din cadrul instituției, în acest an, fix astăzi, pe 16 martie, asistența socială este sărbătorită la nivel mondial.  

Și cum o putem face mai frumos decât promovând o filozofie ce te îndeamnă la umanitate, creștere personală, comunitate și toleranță? Astăzi, de Ziua Mondială a Asistenței Sociale, te provocăm să integrezi în viața ta UBUNTU, mai mult de un cuvânt, un stil de viață ce ne învață că nu putem să ne atingem potențialul până când cei de lângă noi nu și-l ating. Și că este nevoie să îmbrățisăm oamenii pricepuți, pentru că, cu cât este mai bun cel de lângă noi, cu atât și noi vom crește mai repede și mai frumos.  

O filozofie pe care lucrătorii din asistența socială au îmbrățișat-o de la început pentru a oferi alinare, sprijin și bucurie celor mai puțin norocoși din societate. Ubuntu s-a simțit mai puternic ca oricând în ultimul an, atunci când Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 a făcut eforturi constante pentru a fi aproape de cei vulnerabili în lupta cu un inamic imprevizibil, ce ne-a schimbat viață tuturor. Cu profesionalism, implicare, răbdare și dragoste față de oameni, întreaga echipă a reușit să oferă speranță fix acolo unde era cea mai mare nevoie și să dovedească, chiar și în cele mai grele momente, că împreună suntem mai buni!  

UBUNTU: sunt pentru că suntem!  

Echipa DGASPC Sector 6  

Ce înseamnă Úbuntu?  

”Termenul provine de la popoarele indigene din Africa de Sud și a fost popularizat în întreaga lume de Nelson Mandela. Povestea spune că într-o zi, un antropolog occidental a plecat în Africa pentru a studia comportamentul social al unui trib indigen. El le-a propus copiilor un joc și aceștia au acceptat de bună voie să facă parte din el. El a pus un coș umplut cu bomboane sub un copac și le-a spus copiilor că oricine va ajunge primul la coș va câștiga tot coșul și ar putea mânca dulciurile singur. I-a aliniat pe toți copiii și a ridicat mâna pentru a da semnalul de start. Când antropologul a dat startul, copiii și-au luat mâinile reciproc și au început să alerge împreună. Toți au ajuns la coș în același timp. Apoi s-au așezat într-un cerc mare și s-au bucurat de dulciuri împreună, râzând și zâmbind.  

Antropologului nu-i venea să creadă ceea ce vedea și îi întrebă de ce se așteptaseră unii pe ceilalți, întrucât cineva ar fi putut lua tot coșul. Copiii au clătinat din cap și au răspuns: „Úbuntu, cum poate unul dintre noi să fie fericit dacă toți ceilalți sunt triști?”  

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001