021.9970 – numărul de urgenţă dedicat persoanelor în vârstă din Sectorul 6

”Bună ziua, sunt o persoană singură, nu mă pot deplasa și am nevoie de ajutor”. Este mesajul pe care operatorii numărului de urgență 021.9970, din Sectorul 6, îl recepționează în fiecare zi începând cu 23 martie 2020, atunci când linia telefonică pusă în slujba persoanelor de vârsta a treia din comunitate a fost dată în folosință.

Coordonat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, noul instrument de comunicare la distanță a primit, de atunci, peste 5000 de solicitări din partea celor care nu pot depăși, cu propriile mijloace, dificultățile specifice stării de pandemie.

La capătul celălalt al firului, psihologi și asistenți sociali cu experiență oferă, înainte de toate, suport emoțional și consiliere de specialitate, conform particularităților fiecărui situații. Urmează, acolo unde este cazul, întocmirea listei cu nevoile materiale concrete ale apelanților, predarea acesteia către personalul răspunzător cu deplasările pe teren, livrarea bunurilor de strictă necesitate la domiciliu.

Un sistem care funcționează în primul rând pentru cei lipsiți de alternativă și care garantează că toate persoanele de vârsta a treia din Sectorul 6 au acces la hrană, produse de igienă și medicamente.

Acest tip de sprijin integrat și adaptat nevoilor fiecărui senior are în vedere reducerea la minim a contactelor directe, celeritatea și abordarea individualizată a fiecărui caz în parte, un set de principii pe care starea de pandemie le impune în serviciile de asistență socială.

Persoanele în vârstă lipsite de sprijinul familiei sau al prietenilor, președinți ai asociațiilor de locatari, rude sau alte persoane care au cunoștință de astfel de cazuri sunt rugați să apeleze 021.9970, pentru a putea interveni la timp și a-i asigura pe cei mai vârstnici membri ai comunității că cineva le cunoaște problemele și este alături de ei.

Opțiuni pagină

Citește pagina

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

 

Ce trebuie să știți despre NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2020 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti