S-au redeschis porțile centrelor de zi sociale din Sectorul 6

Cu zâmbetul pe buze și mult entuziasm, peste 100 de copii din Sectorul 6 au revenit astăzi la centrele de zi dedicate copiilor cu vârstă preșcolară și aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6. Este vorba despre Centrele de Zi “Sfântul Andrei” și “Sfinții Împărați Constantin și Elena”, precum și Centrul de Zi Floare de Colț – Grădina Montessori, ce se adresează copiilor proveniți din familii defavorizate.

Cele trei centre de zi sociale funcționează la capacitate redusă, respectând toate măsurile de igienă: zilnicse realizează igienizarea și curățarea tuturor spațiilor, a mobilierului, a jucăriilor și locurilor de joacă, în timp ce accesul micuților și al personalului se face în condiții de strictă securitate, asigurându-se circuite separate, spații distincte pentru fiecare grupă de copii, atât în interior cât și în exterior.

Mai mult, în cadrul centrelorsunt puse la dispoziția micuților și personalului măști și mănuși de unică folosință, dispensere cu dezinfectant, termoscanere, săpun și prosoape de hârtie, iar în spațiile închise se va realiza zilnic dezinfecția prin nebulizare.

Centrele de Zi Sfântul Andrei şi Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena se adresează cu precădere copiilor proveniţi din familii cu dificultăţi financiare, monoparentale, cu mulţi copii, ambele fiind realizate în parteneriat cu parohii ale Bisericii Ortodoxe Române. 

Centrul de Zi “Floare de Colț – Grădina Montessori” este primul centru social de tip Montessori care oferă copiilor proveniți din familii defavorizate o educaţie preşcolară excelentă, urmând metoda Montessori.

Rețele sociale

 

Informații despre vaccinarea împotriva COVID-19 din sectorul 6.

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

 

Ce trebuie să știți despre NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2021 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001