Donații de calculatoare pentru elevii vulnerabili din Sectorul 6

8 copii proveniți din familii vulnerabile din zona Giulești-Sârbi au primit astăzi, 10 septembrie 2020, calculatoare, webcam-uri și stick-uri de internet, pentru a fi pregătiți de școală, dacă orele se vor desfășura și online. Donațiile au fost realizate de Magazinul Caritabil SocialXhange Crângași și au fost posibile datorită donatorilor privați, care susțin și sprijină permanent acest proiect de succes al Primăriei Sectorului 6.

Donațiile primite de copiii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, din comunitatea Giulești-Sârbi, au fost inițial doar componente de calculatoare, care, cu ajutorul voluntarilor, au fost asamblate și au dat naștere unor calculatoare perfecte la început de școală.

Elevii care au primit astăzi donațiile de calculatoare sunt beneficiari ai Programului Integrat de Educație pentru Diversitate, program prin care autoritățile încearcă să reducă rata abandonului școlar în comunitatea Giulești Sârbi, printr-un program complex de afterschool, de activități extrașcolare inedite și consiliere psihologică și educațională. Tot pentru a veni în sprijinul lor, în ultimele săptămăni, copiii au fost instruiți de un profesor de informatică privind tainele aplicației online ZOOM.

Persoanele interesate să doneze în această perioadă sunt rugate să ofere, în special, produse necesare elevilor la început de an școlar: rechizite, calculatoare, laptopuri, tablete, precum și produse igienico-sanitare.

Magazinele caritabile SocialXChange sunt un proiect al Primăriei Sectorului 6, desfășurat prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, prin care beneficiarii de ajutor social primesc donații din partea cetățenilor, firmelor sau instituțiilor, după ce prestează muncă în folosul comunității. Programul își propune să stimuleze spiritul de solidaritate și coeziunea socială, dar și responsabilitatea față de propria viață a persoanelor dependente de ajutoarele sociale.   

Opțiuni pagină

Citește pagina

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

 

Ce trebuie să știți despre NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2020 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design