La distanță, dar aproape de tine – copiii cu dizabilități continuă terapia în Sectorul 6

În această perioadă, când activitățile directe cu beneficiarii de servicii sociale sunt reduse la minim, copii, părinți și angajați ai Centrului de Zi pentru Copii cu Dizabilități Orșova din Sectorul 6 continuă programul terapeutic și educational, indispensabil recuperării și integrării în școală și societate.

Folosind mijloacele de comunicare la distanță precum apeluri video, telefonice sau transmiterea de materiale prin intermediul internetului, protagoniștii acestui efort comun ”se întâlnesc” zilnic pentru a lucra în echipă și a nu pierde un timp prețios în planul de recuperare și abilitare a celor mici.

Prin intermediul spaţiului virtual, întreaga echipă a centrului stabileşte săptămânal un set de activităţi educative care sunt comunicate părinților. Aceștia urmează instrucțiunile și trimit periodic înregistrări video sau fotografii cu activităţile desfăşurate, urmând ca echipele de caz să analizeze înregistrările şi să formuleze sugestii, observații și încurajări transmise în scris, dar şi direct, telefonic.

Sunt activităţi care continuă îndeplinirea obiectivelor din planurile anterior stabilite pentru recuperarea pe diferite arii de dezvoltare a copiilor, recomandări de activităţi prin terapia 3C, instrumente precum materiale video detaliate pentru a lucra împreună cu copilul sau formulare în care să noteze dificultăţile întâmpinate ori diferitele aspecte pozitive.

Nu de puține ori, părinţii apelează la psihologii centrului pentru a beneficia de consiliere și sprijin.

Pentru cei 20 de copii ai centrului și cei 12 specialiști care se ocupă de recuperarea lor, fiecare zi este una de întrebări și răspunsuri, împliniri, dar și eșecuri care te fac mai puternic și mai încrezător.

Lipsa contactului direct dintre profesionist și beneficiar nu este o barieră ușor de trecut în cazul acestor copii care necesită o abordare specializată, dar lucrul în echipă, interesul și implicarea tuturor fac ca lucrurile să meargă înainte pe calea cea bună, până la revederea care sperăm să fie cât mai curând.

Opțiuni pagină

Citește pagina

Rețele sociale

 

Ce trebuie să știți despre NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2020 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design