Povești de viață de succes, pentru copiii din Giulești

Peste 30 de copii, cu vârste între 6 și 10 ani, beneficiari ai Programului Integrat de Educaţie pentru Diversitate (PIED), au aflat astăzi povestea a 100 de personalități feminine din România. Cei mici, elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 153, au stat de vorbă cu Nicoleta Bițu, una dintre primele femei activiste rome, care militează pentru apărarea drepturilor omului și a femeilor de peste 25 de ani.

Atelierul s-a numit “Nesupusele” și a fost un proiect al Asociației Scriitorilor pentru copii și adolescenți, prin care s-a dorit deschiderea apetitului celor mici pentru oamenii de cultură din România, dar și motivarea lor pentru a face lucruri mărețe.

“Nesupusele” prezentate celor mici sunt femei din România de ieri şi de azi, de vârste, profesii, etnii, religii diferite, care au creat, au făcut ştiinţă, au militat pentru diverse drepturi, au crescut copii şi au avut grijă de familiile lor, au alinat suferinţele celor de pe front, au plecat în lume pentru un trai mai bun pentru cei din jurul lor, au făcut performanţe în sport și au fost deschizătoare de drumuri pentru alte femei.

”Program Integrat de Educație pentru Diversitate” este un proiect al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, derulat inițial prin intermediul unor fonduri nerambursabile puse la dispoziție de Mecanismul Financiar al Spațiului European (SEE).

Începând cu anul 2015, elevii defavorizați din clasele primare și gimnaziale ale Școlilor nr. 153 și 161, din cartierul Giulești-Sârbi, primesc servicii complexe de tip afterschool: supraveghere și sprijin la efectuarea temelor, meditații prin metode educative nonformale, o masă caldă sau o gustare zilnic, consiliere psihologică și educațională. Un set de activități extrașcolare precum cursuri de fotografie, ieșiri în parcuri sau muzee, excursii în afara Bucureștiului, au scopul de a deschide noi orizonturi pentru acești copiii amenințați de izolare socială.

Reacțiile pozitive venite din partea comunității, dar mai ales cifrele care au demonstrat o reducere a abandonului școlar la cele două unități de învățământ, au convins autoritățile locale de utilitatea programului. Începând din decembrie 2016, pe o perioadă de încă cinci ani, a fost decisă continuarea proiectului, cu finanțare exclusivă de la bugetul local al Sectorului 6, până la finalului anului 2021.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001