Oameni la aceeaşi masă de Ziua Internaţională a Asistenţei Sociale

În jurul unei vechi legende portugheze, care ne învaţă că poţi face supă chiar şi dintr-o piatră atunci când toţi îşi dau silinţa şi consimt să coopereze, ieri, 19 martie 2018, în Sectorul 6 s-a ţesut povestea unei întâlniri între oameni de toate vârstele şi categoriile.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Asistenţei Sociale, evenimentul. „Tainele supei de piatră, în slujba căruia Chef Adrian Hădean şi-a pus toată priceperea şi bunăvoinţa, a reunit profesionişti din domeniul social, reprezentanţi ai instituţiilor publice şi organizaţiilor nonguvernamentale, manageri, oameni de presă şi lideri de opinie din domeniul virtual, alături de copii şi persoane vârstnice din comunitate.

 

 

Sub bagheta maestrului Adi Hădean, membri ai Centrului de Servicii Sociale Seniori din Sectorul 6 au curăţat şi au tocat legume, au adăugat sare şi mirodenii în oala unei tradiţionale supe portugheze, din care au degustat cu toţii la finalul evenimentului

Pentru că orice reţetă reuşită presupune şi multă voie bună, „doamnele de la bucătărie” au întreţinut atrmosfera cu glume gastronomice, dar şi un scurt moment muzical.

La îndemnul şi sub supravegherea instructorilor, copiii din comunitatea Giuleşti-Sârbi prezenţi la întâlnire au fost antrenaţi în jocuri de atenţie şi mişcare, activităţi de muzicoterapie, dans  şi sport.

În cadrul atelierului de creaţie, din mâinile lor mici şi talentate au luat fiinţă legume din plastilină, case pomi şi animale confecţionate din cretă şi hârtie, care întruchipau laolaltă o comunitate în miniatură.

Spre final, în cortul cel mare amplasat în curtea conacului supa a fost delicioasă, atmosfera destinsă iar vremea de afară nu a reuşit să strice buna dispoziţie a numeroşilor invitaţi care au plecat spre casă cu satisfacţia şi învăţămintele unei întâlniri cu şi pentru oameni.

Sărbătorirea anuală a Zilei Internaţionale a Asistenţei Sociale urmăreşte sensibilizarea opiniei publice cu privire la problemele diferitelor categorii sociale defavorizate sau în risc de marginalizare, concentrarea eforturilor pentru o societate mai bună.  Ziua Mondială a Asistenței Sociale propune în acest an teme legate de dezvoltarea sustenabilă a comunității și a mediului înconjurător.

Opțiuni pagină

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Campanie de informare a copiilor cu vârste între 3-10 ani cu privire la igiena orală

Telefonul Vârstnicului

© 2018 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design