Mărțișoare realizate din materiale reciclabile provenite din donațiile primite la SocialXChange

Știați că un șirag de mărgele se poate transforma, cu imaginație într-un vestitor al primăverii? V-ați gândit vreodată că o eșarfă, de care te-ai plictisit, poate să ia forma unui mărțișor lucrat cu atenție și îndemânare și să aducă un zâmbet pe chipul celor dragi?

Datorită componentei de reutilizare a resurselor pe care o are proiectul SocialXchange, o mare parte din mărțișoarele prezentate la Târgul de Mărțișor, au fost realizate din materiale reciclabile primite ca donații în incinta magazinului.

Copiii, persoanele adulte cu handicap și seniorii, beneficiari ai serviciilor oferite de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 au muncit cu dăruire și imaginație pentru a dărui un zâmbet tuturor persoanelor care, între 24 februarie și 8 martie 2017, vor vizita standurile cu mărțișoare amplasate în Piața Drumul Taberei și Piața Crângași. Așteptările celor care au lucrat la micile obiecte cu șnur alb-roșu sunt foarte mari, ei vor să transmită faptul că suntem cu toții responsabili pentru procesul de reciclare și reutilizare a unor materiale care prin aruncare ar produce efecte negative asupra mediului înconjurător.

Articolele de îmbrăcăminte, eșarfe sau diverse bijuterii, au devenit, spre exemplu, pălăriuțe meșteșugite de seniorii din Sectorul 6, tocmai bune de prins la reverul sacoului, sau au luat forma unor interesante felicitări lipite cu atenție de cei mai mici beneficiari din comunitate.

Magazinul SocialXchange promovează principiile protejării mediului înconjurător, încurajează beneficiarii serviciilor sociale din comunitatea Sectorului 6 să muncească pentru a-și depăși condiția de asistat social, precum și persoanele, firmele, supermarketurile să doneze în mod organizat ceea ce le prisosește.

Produsele de care are nevoie SocialXchange sunt: alimente neperisabile, produse de curățenie, rechizite, produse pentru copii, jucării, electrocasnice, mobilă sau materiale de contrucții.

Magazinul SocialXChange promovează schimbul intercomunitar de produse şi servicii în beneficiul categoriilor sociale defavorizate care au domiciliul în Sectorul 6, aflate în impas și care doresc să presteze muncă în folosul comunităţii pentru a-şi alege produse de maximă necesitate. Produsele sunt donate de cei care au înţeles conceptul promovat de magazin și doresc să contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai al semenilor lor.

Opțiuni pagină

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Campanie de informare a copiilor cu vârste între 3-10 ani cu privire la igiena orală

Telefonul Vârstnicului

© 2018 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design