Denumirea Asociației/ONG-ului:

Fundatia Estuar

Persoană de contact:
Ximena Simion – 0758.119.302.
Email: ximena.simion@estuar.org

Scurtă descriere a asociației/organizației

Fundatia Estuar a fost fondata in septembrie 1993 de catre Asociatia Penumbra din Scotia si Liga Romana de Sanatate Mintala si este prima organizatie din Romania care a creat pentru adultii cu probleme de sanatate mintala o retea de servicii de ingrijiri comunitare de zi si locative acreditate si recunoscute la nivel local, national si international.

Misiunea Fundatiei Estuar este de a oferi optiuni sociale si alternative adultilor cu probleme de sanatate mintala, pentru reintegrarea lor in comunitatea romaneasca.

De 20 de ani, in cadrul centrelor sociale oferim atat beneficiarilor nostri, adulti cu probleme de sanatate mintala, cat si apartinatorilor acestora, o gama variata de servicii, adaptate in timp, nevoilor lor. Beneficiarii nostri sunt persoane aflate in evidenta Directiilor Generale  de Asistenta Sociala si Protectia Copilului ca apartinanad unor grupuri defavorizate.

Descrierea proiectelor prezentate în cadrul targului

Sesizand nevoile adultilor cu probleme de sanatate mintala in a se recupera si reintegra in comunitatea locala,  Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 6 a venit in intampinarea lor si, inca din 2008, a stabilit un parteneriat durabil cu Fundatia Estuar. De-a lungul anilor, specialistii fundatiei au desfasurat servicii individuale si de grup,  servicii de dezvoltare personala si profesionala pentru adultii cu boala psihica. Astfel, in cadrul proiectului “Servicii integrate de dezvoltare profesionala pentru adultii cu probleme de sanatate mintala”, au fost oferite urmatoarele tipuri de servicii:

  • servicii de consiliere psihiatrica, psihologica, juridica, sociala si de informare;
  • servicii de recuperare, reabilitare si reinsertie sociala;
  • sprijin pentru integrarea profesionala (activitati educative de instruire, activitati de job club, consiliere pre si post angajare);
  • reintegrare in comunitate (grupuri de auto-suport pentru beneficiari si apartinatori)
  • terapie ocupationala (ateliere creativ-terapeutice);
  • activitati de socializare si de petrecere a timpului  liber;
  • servicii de preventie si educare in domeniul sanatatii mintale (campanii de informare privind sanatatea mintala, educatie timpurie in scoli, licee si facultati);
  • instruire in domeniul sanatatii mintale (managementul stresului, managementul crizei, managementul timpului, etc.).

Proiectul “Locuintele protejate” este un proiect model de servicii sociale pentru adultii cu probleme de sanatate mintala. In cadrul celor 3 locuinte protejate aflate in proprietatea Fundatiei Estuar, locuiesc si beneficiaza de servicii sociale 9 adulti cu probleme de sanatate mintala. Fiecare locuinta are trei dormitoare si o camera de zi, in care beneficiarii isi desfasoara activitatile recreative. Cu ajutorul echipei de proiect, cei 9 beneficiari, adulti cu boala psihica si cu o situatie sociala precara, invata sa-si redobandeasca deprinderile unei vieti independente, sa isi dezvolte abilitatile de comunicare si de relationare, sa isi administreze singuri bugetul personal si pe cel al locuintei.

Prin intermediul acestui proiect adultii cu probleme de sanatate mintala beneficiaza de gazduire, sprijin emotional, informare si indrumare, consiliere de specialitate, integrare socio-profesionala.

Serviciile acordate de catre Fundatia Estuar adultilor cu probleme de sanatate mintala au dus, in timp, la o imbunatatire vizibila a starii de sanatate mintala, fapt reliefat de o scadere a numarului de internari in spitalele de profil, acestia redobandindu-si abilitatile necesare traiului zilnic. Totodata, in cadrul procesului de recuperare si reintegrare socio-profesionala, adultii cu boala psihica au participat la o serie de programe de instruire profesionala, care le-au oferit un mai mare potential de integrare \pe piata muncii.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001