Angajaţi din servicii sociale publice şi private discută, la Poiana Braşov, despre cooperarea în domeniul asistenţei sociale

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice organizează, în perioada 11 – 13 februarie 2015, un grup de lucru cu tema “ Comunicare și cooperare în vederea promovării incluziunii sociale”, în cadrul proiectului “EUROPA INCLUSIVĂ - Initiaţive regionale sustenabile”. Evenimentul are loc la Rina Tirol Hotel din Poiana Brașov.

La reuniune participă persoane cu funcţii de conducere și de execuție selectate din administraţia publică locală, din organizaţii ale societăţii civile, precum şi din agenţii publice sau private care furnizează servicii sociale şi de ocupare grupurilor vulnerabile. În funcţie de aptitudini şi de preferinţele exprimate, participanţii la grupul de lucru vor urma cursuri de mediator social, formator, specialist evaluare vocaţională şi evaluator competenţe profesionale.

Până la finalul proiectului, 240 angajaţi vor participa la cursuri de formare, în vederea dezvoltării competenţelor profesionale, identificării unor metode eficiente de lucru cu persoanele vulnerabile, dar și a oportunităților de ocupare a acestora. Cursurile au o componentă teoretică şi una practică şi sunt acreditate de Autoritatea Naţională pentru Calificări. Până în prezent, s-au specializat în domeniu 41 angajaţi din servicii sociale publice şi private.

Informații suplimentare:

Proiectul "EUROPA INCLUSIVĂ - Initiaţive regionale sustenabile" este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 şi are o valoare totală de 9.266.308 lei, din care 796.902 lei reprezintă contribuţia MMFPSPV şi a partenerilor săi: Asociaţia Institutul pentru Politici Sociale, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Asociaţia Centrul de Resurse şi Formare în Profesiuni Sociale PRO VOCAŢIE şi Fundaţia Sfânta Macrina - Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copiii în Dificultate (A.R.M.S).

Acesta se derulează timp de 18 luni şi are ca obiectiv general creşterea oportunităţilor de integrare pe piaţa muncii a 400 persoane de etnie romă, 250 persoane cu dizabilităţi, 50 tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecţie al statului şi alte 300 persoane aflate în detenţie, în total 1000 persoane cu nivel redus de studii din regiunile Bucureşti–Ilfov, Vest, Sud–Muntenia.

În plus, aproximativ 360 copii participă la activităţi de petrecere a timpului liber sau şcolare, după caz, sau de dezvoltare a abilităţilor de viaţă. În acest fel, 300 femei aparţinând unor grupuri vulnerabile beneficiază, pe parcursul programului, de suport în vederea integrării socio-profesionale.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001