Centrul de Zi “Sf.Andrei” este rezultatul parteneriatului dintre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și Biserica Ortodoxa Sf. Andrei.
Centrul de Zi “Sf.Andrei” este un centru de zi cu caracter social la nivelul comunităţii locale care îşi propune susţinerea familiilor defavorizate din sectorul 6, prin acordarea unui ajutor în vederea depășirii unor situații care ar duce la separarea copilului de familia sa.
Centrul ofera servicii sociale specializate pentru creșterea, îngrijirea și educarea timpurie a copiilor cu vârstă preșcolară (3-6 ani), cu un program zilnic de luni până vineri, între orele 07.00 – 18.00.
Programul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, care nu frecventează programul grădiniţelor de stat sau al grădiniţelor particulare, fie din cauza numărului limitat de locuri, fie din motivul imposibilităţii de a plăti o taxă.
Oferta educaţională a Centrului de Zi “Sf.Andrei” respectă programa Ministerului Educaţiei Nationale, desfăşurând activităţi instructiv-educative şi de socializare, în vederea dezvoltării potenţialului fizic, intelectual, spiritual şi psiho-social al copilului, cu scopul realizării unei educaţii temeinice şi a unei adaptări ulterioare cu succes la cerinţele scolare. În plus, se urmăreşte dezvoltarea vocaţională şi socială a copiilor prin realizarea de activităţi opţionale şi extracurriculare care vin în sprijinul descoperirii şi dezvoltării aptitudinilor şi talentelor copiilor.
Activitatea Centrului Social Multifuncţional Sf. Andrei este structurată, în funcţie de vârsta copiilor astfel:
La Centrul de Zi Sf. Andrei copiii beneficiază, într-un spaţiu modern de:
Săli de clasă personalizate - Fiecare grupă de copii îşi va desfăşura activitatea zilnică într-o sală de clasă amenajată în funcţie de vârsta, profil, tematica proiectelor în desfăşurare. Săli de joaca - Sălile de joacă au un rol multifuncţional (spaţiu de joacă/dormitor), fiind amenajate într-un spatiu plăcut şi dotate corespunzător pentru perioada de odihnă a copiilor (mobilier ergonomic, frumos colorat adaptat nevoilor copiilor şi nivelului de dezvoltare).
Sala de activitati festive-oferă un spațiu generos unde se desfășoară serbările ,activitățile festive,vizionări de teatru,filme,desene etc.
Cabinet medical - starea de sănătate a copiiilor este supravegheată permanent de echipa medicală a centrului.
Spaţii de joaca în aer liber - „locul de joaca în aer liber este special amenajat pentru confortul şi siguranța celor mici, antrenaţi, sub stricta supraveghere a personalului didactic şi auxiliar, în jocuri variate şi stimulative.
Pe lângă cursurile şi programul standard al fiecărei grupe,în funcţie de înclinaţiile şi abilităţile fiecărui micuţ, Centrul ofera o serie de activitati optionale .
Program zilnic:
Meniul zilnic al copiilor este bogat în substanţe nutritive şi vitamine, respectând reglementările în vigoare, specifice fiecărei categorii de vârstă și recomandărilor medicale. De asemenea, programul prelungit include timp de somn.
PROCEDURA DE ADMITERE
Solicitările de înscriere la Centrului de Zi Sf. Andrei se depun la sediul Centrului de Zi. Programul de lucru cu publicul: Luni, Marţi, Miercuri – 08.00-16.30, Miercuri - 08.00-16,30, Vineri - 08.00-14.00.
Actele necesare înscrierii sunt:
În funcție de veniturile realizate de familie, copiii vor beneficia de serviciile sociale după cum urmează:
Nivelul costurilor lunare sunt stabilite în funcţie de programul pe care îl frecventează copilul:
În cadrul centrului, cursurile de dans, animație și limba engleză sunt gratuite.
Program de vizitare și de informare : marți și joi, între 08.00-16.00.
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Sector 6, Bucureşti Str. Cernişoara, nr. 38-40; Telefon: 021.745.72.37; E-mail: office@dgaspc6.com
Centrul de Zi Sf. Andrei Şef Centru: Andrei Voicu Adresa: Aleea Parva nr. 1B, Sector 6, Bucureşti Tel./fax: 0371.525.413
Rețele sociale