Serviciul de Voluntariat și Asistență Profesională

Voluntarii nu sunt plătiţi nu pentru că nu au nicio valoare, ci pentru că sunt de nepreţuit.” , după cum spunea Sherry Anderson

Serviciul de Voluntariat și Asistență  Profesională a fost înființat începând cu luna mai 2013, sub denumirea de Compartimentul de Voluntariat și Formare Profesională, din nevoia de a gestiona o resursă importantă pe care D.G.A.S.P.C. sector 6 a pus accentul în munca pe care o desfășoară de peste 15 ani – voluntariatul/ VOLUNTARII.

Voluntarii și munca depusă de aceștia este foarte importantă, atât pentru organizația/instituția în care își desfășoară activitatea, cât și pentru  comunitatea din care fac parte.

Serviciul de Voluntariat și Asistenta Profesională este structurat pe 7 secțiuni pentru care își dedică activitatea: centrul de voluntariat, plasarea și monitorizarea studenților aflați în stagiul de practică, formare/asistență profesională, gestionare proiecte, coletarea, centralizarea și monitorizarea datelor beneficiarilor ai DGASPC sector 6- Protecția Copilului, cercetare și punerea  în  executare  a  obligației  de  a  presta  o  muncă neremunerată  în  folosul  comunității.

Centrul de voluntariat își propune să gestioneze echipele de volunari existente care vor fi atrase în activitățiile desfășurate de către DGASPC sector 6.

DGASPC sector 6 are o tradiție importantă în atragerea și implicarea voluntarilor în activități dedicate comunității sectorului 6, având și o componentă socială prin implicarea în activitățile de voluntariat ale beneficiarilor de servicii sociale realizând o funcție dublă: oferirea de servicii în parteneriat și sentimentul de implicare în viața socială a celor marginalizați.

Realizări:

 • În cadrul Centrului de Voluntariat sunt implicați anual un număr de aproximativ 100 de voluntari.
 • Nominalizați la Gala Voluntariatului 2014 cu Centrul de Voluntariat
 • Mai multe activității de mentenanță realizate cu și pentru voluntarii proprii (cursuri, vizionari de film, petreceri,etc).
 • Organizarea anuală a unor activități dedicate voluntariatului in Săptămâna Națională a Voluntariatului, precum și pentru Ziua Internațională a Voluntarului-5 decembrie
 • Premierea anuală a voluntarilor merituoși prin plecarea într-o excursie premiu.

În cadrul Centrului de voluntariat sunt realizate următoarele activități:

 1. Analiza Nevoilor de Voluntari (ANV),
 2. Recrutare,
 3. Selecție și Plasare,
 4. Monitorizarea activităților conform fișei postului și contractului de voluntariat,
 5. Motivarea voluntarilor prin diverse activități,
 6. Realizarea unei baze de date cu voluntarii implicați în cadrul DGASPC sector 6,
 7. Premierea anuală a voluntarilor merituoși prin plecarea într-o excursie premiu.

De asemnea, o parte dintre voluntari sunt ghidați de motto-ul „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” (Gandhi).

Daca vrei să devii voluntar ne poți scrie la adresa de email: voluntariatformare@dgaspc6.com.

Fișă de înscriere în programul de voluntariat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 6

 

Formare/asistență profesională

Serviciul de Voluntariat și Asistență Profesională organizaează  și susține periodic o serie de cursuri, atât pentru angajații DGASPC sector 6, cât și pentru voluntarii noștri. 

Venind în întâmpinarea nevoilor de formare profesională continuă, angajații Serviciului de Voluntariat și Asistență Profesională identifică traineri interni sau organizații ce oferă cursuri de formare continuă, în acord cu nevoile de training identificate, pentru a organiza și susține cursuri adaptate nevoilor acestora, dar și pentru a crește calitatea muncii.

Trainerii interni sau organizațiile ce furnizează cursuri de formare profesională trec printr-un proces de selecție.

Realizări:

În perioada 2013-2017 Serviciul de Voluntariat și Asistență  Profesională a derulat un număr de aproxomativ 89 trainiguri, workshopuri sau ateliere de lucru, la care au participat peste 1140 de angajați.

Gestionează  și coordononează proiecte aprobate de către Consiliul Local al Sectorului 6, precum și alte activități:

 1. “Tabăra de cartier”- Proiectul are ca scop includerea copiilor defavorizaţi, care nu au posibilitatea de a merge în tabere la mare sau la munte, într-un  program de educaţie non-formală şi de petrecere a timpului liber pe parcursul vacanţei de vară.
 2. “La teatrale cu matale!”- Promovează arta ca mijloc de terapie şi dezvoltare comportamentală. Proiectul „La teatrale cu matale!” îşi propune să îndrume copiii şi tinerii din toate categoriile sociale pe drumul care duce la descoperirea şi afirmarea personalităţii.
  Programul se adresează, în principal, copiilor beneficiari ai serviciilor sociale oferite de instituţie şi are ca scop implicarea acestora într-o activitate care să ducă la dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi relaţionare, precum şi la stimularea exprimării emoţionale.
 3. “Liga tinerilor sportivi” - Proiectul îşi propune atragerea copiilor aflați în risc de margnalizare socială în activităţi sportive cu scop educativ şi de modelare a comportamentului în colectivitate.
 4. “Peste limite”- Profesori acreditați susțin antrenamentele de escaladă pentru copiii beneficiari ai DGASPC sector 6.

Prin secțiunea de monitorizare Serviciul de Voluntariat și Asistență Profesională culege și prelucrează datele cu privire la situația copiilor aflați în evidențele DGASPC sector 6.

Participări la competiții în domeniu:

 1. Gala Voluntariatului cu Centrul de Voluntariat (nominalizare în primii 3 la această categorie)
 2. „Inovație și calitate în sectorul public”, ediția a VII-a, organizată de Autoritatea Națională a Funcționarilor Publici, locul III la categoria ”Dialogul social în administrația publică”
 3. Competiție  CSR (Corporate social responsibility)  organizată de către Consiliul Național al IMM-urilor.

Organizare de evenimente:

 • Ziua Internațională a Asistenței Sociale 21 martie
 • Saptămâna Națională a Voluntariatului 14-20 mai
 • Ziua voluntarului 5 decembrie
 • Ziua Națională a Iei 24 iunie

Punerea în executare a obligației de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității

Începând cu anul 2018, anagajații Serviciului de Voluntariat și Asistență Profesională plasează și monitorizează persoanele care au primit obligația de a presta o muncă în folosul comunității pe raza sectorului 6. În acest sens colaborează cu Serviciul de Probațiune București și Serviciul de Probațiune Ilfov, precum și cu alte instituții sau instanțe.

Rețele sociale

 

Informații despre vaccinarea împotriva COVID-19 din sectorul 6.

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

 

Ce trebuie să știți despre NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2021 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001