Aripi spre viitor – un proiect pentru a doua șansă

 

Sub sloganul Înscrie-te acum ! Nu rata A doua sansă!”, un nou proiect social se derulează în Regiunea București – Ilfov, în cadrul parteneriatului dintre Fundația Estuar, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Asociația Four Change.

Cu finanțare din fonduri europene nerambursabile, ”Aripi spre viitor” își propune reîntoarcerea în sistemul de educație și formare a unui număr de 500 de persoane care au abandonat școala sau care nu au finalizat educația obligatorie.

Proiectul implică o abordare de tip ”A doua șansă” și se adresează persoanelor cu domiciliul legal în regiunea menționată, care se lovesc de dificultăți și limitări din cauza studiilor de învățământ obligatoriu nefinalizate.

Într-o  perspectivă integratoare, ”Aripi spre viitor” îmbină servicii educaționale și de asistență socială, oferind beneficiarilor săi direcți a doua șansă la o viață independentă și un loc de muncă mai bine plătit.

Cursuri în incinta unor școli partenere, programe de educație parentală, servicii de consiliere și orientare a carierei, ateliere de educație nonformală centrate pe învățare prin experiență reprezintă pachetul de servicii pus la dispoziția celor care vor alege să devină mai buni și mai instruiți.
Pentru fiecare beneficiar, finalizarea unui ciclu de învățământ va fi răsplătită cu suma de 1800 de lei, cu titlu de subvenție și sprijin pentru continuarea studiilor și a implicării în program.

Sunt așteptați să participe la proiect, în calitate de beneficiari direcți, copii și tineri cu vârste între 6 și 16 ani, care au abandonat școala, precum și adulți cu vârsta cuprinsă între 16 și 64 de ani care nu au absolvit învățământul obligatoriu, inclusiv părinți, membri ai familiilor cu copii, tutori ai copiilor și tinerilor, persoane care au în grijă copii cu părinți plecați la muncă în străinătate, persoane de etnie romă.

Adiacent, un număr de 420 de cadre didactice vor beneficia de cursuri de îmbunătățire a competențelor pentru dezvoltarea unor servicii educaționale de calitate.

Efectul benefic al instruirii și abilitării celor care au rămas în urmă cu școala se va face resimțit la nivelul întregii societăți prin reducerea decalajelor dintre cetățeni, combaterea șomajului, a sărăciei și comportamentelor delincvente.

 

Cu o perioadă de derulare de 32 de luni, proiectul a debutat în luna ianuarie a acestui an, fiind finanțat din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 6 – Educație și competențe, Cod Proiect 135937.
Totalul finanțării proiectului se ridică la suma de 9.518.252 lei, din care 7.614.602 reprezintă fonduri europene nerambursabile, 1.335.889 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din Bugetul Național, restul fiind acoperit din fonduri de la Bugetul Local Sector 6.
Persoanele interesate ne pot contacta la adresele de email recrutareads@gmail.com sau office@dgaspc6.com, precum și la numerele de telefon 0723.161.313, 0723.746.494, 0765.597.172. Informații suplimentare la www.asistentasociala6.ro.

Rețele sociale

 

Informații despre vaccinarea împotriva COVID-19 din sectorul 6.

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

 

Ce trebuie să știți despre NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2022 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001