DGASPC Sector 6 extinde reteaua de asistenti maternali profesionisti

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 intentioneaza sa-si extinda reteaua de asistenti maternali profesionisti si selecteaza in vederea angajarii persoane pentru cele 84 de posturi vacante.

Pot depune cerere in vederea selectarii ca asistemt maternal profesionist atat persoane care domiciliaza pe raza sectorului 6, cat si persoane care locuiesc in alte sectoare ale Municipiului Bucuresti sau judete limitrofe capitalei.

Persoana care devine asistent maternal profesionist va fi angajata cu carte de munca, va primi salariu fix, la care se adauga sporurile aferente (vechime, conditii deosebite).

Totodata, pentru fiecare copil aflat in ingrijirea asistentului maternal profesionist, se acorda produse de echipament, cazarmament, materiale igienico-sanitare, rechizite, alocatii de hrana si de plasament si se deconteaza atat cheltuielile pentru plata intretinerii, cat si cele legate de serviciile de asistenta medicala.

Pentru a putea deveni asistent maternal este necesar ca persoanele interesate sa aiba un spatiu disponibil adecvat pentru cresterea si dezvoltarea copilului, sa prezinte o stare buna de sanatate si sa depuna o cerere la registratura DGASPC Sector 6.

In urma depunerii cererii, se va efectua o evaluare sociala a persoanei solicitante, care consta in vizite la domiciliul acesteia, discutii cu membrii familiei sale, vecini, prieteni, precum si o evaluare psihologica.

Ulterior evaluarii, persoanele acceptate vor urma cursuri de pregatire in vederea obtinerii atestatului de asistent maternal profesionist, numai dupa obtinerea acestui document putand fi angajate.

Asistentul maternal este persoana care primeste in ingrijire unul sau mai multi copii aflati in situatii de risc (abandon familial, a caror dezvoltare fizica si/sau psihica este pusa in pericol etc.), pana in momentul in care reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 vor gasi o masura de protectie definitiva pentru acestia (integrarea in familia naturala sau extinsa, adoptie).

Un asistent maternal profesionist poate primi in plasament unul sau mai multi copii in functie de atestatul pe care acesta il detine si de disponibilitatea sa si a familiei sale.

Persoanele interesate sunt asteptate pentru a depune cerere de angajare la sediul DGASPC Sector 6 din Str. Drumul Taberei nr. 18, Complex Orizont. Informatii suplimentare pot fi obtinute la telefon: 745 72 37 sau pe site-ul institutiei la adresa www.asistentasociala6.ro.

Opțiuni pagină

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Campanie de informare a copiilor cu vârste între 3-10 ani cu privire la igiena orală

Telefonul Vârstnicului

© 2018 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design