Centrul de Zi "Licurici" functioneaza pentru copiii din sectorul 6 si pe perioada vacantei de vara

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 6 prin Centrul de Zi “Licurici” situat in  Bulevardul Uverturii nr. 81,  vine in sprijinul parintilor care au o situatie socio-economica dificila, oferindu-le o alternativa pentru ingrijirea si educarea copiilor atat pe parcursul anului scolar, cat si pe perioada vacantelor.

In prezent, 13 copii cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani frecventeaza Centrul de Zi “Licurici” si asteapta cu nerabdare sa inceapa vacanta intrucat sunt incantati de programele pregatite pentru ei in cea mai frumoasa perioada din viata fiecarui scolar: vacanta mare.

In vacanta, acestia vor merge la teatru, la plimabre, la gradina zoologica, la strand si mai ales, momentul cel mai asteptat de copii,   plecarea in doua tabere in luna august: la Costinesti si la Sinaia.

Cu toata distractia care ii asteapta in urmatoarele 3 luni, copiii vor uita de lectii si ghiozdan, dar educatorii lor vor avea grija sa le amintesca si mai ales sa ii sprijine in efectuarea temelor de vacanta, sa-i indrume in activitatile artistice si ludice pe care le vor defasura in centru.

Programele si serviciile pe care le propune Centrul de Zi  “Licurici” se adreseaza copiilor prescolari si scolari mici  cu varste de pana la 12 ani care locuiesc pe raza sectorului 6 si provin din familii defavorizate, avand ca scop prevenirea abandonului/neglijarii familial/e si asigurarea unui mediu propice dezvoltarii armonioase a acestora.

Servicii oferite sunt:

  1. Ingrijire si supraveghere pe timpul zilei, in afara progamului scolar/prescolar, in intervalul orar  08,00 – 17,30, de luni pana vineri;
  2. Program de odihna si servirea mesei;
  3. Asistenta sociala, educationala, psihologica  si medicala (indrumarea si supravegherea copiilor la efectuarea temelor, consiliere psiho-sociala atat a copiilor, cat si a parintilor; mentinerea unor stranse legaturi cu scoala/gradinita );
  4. Preluarea copiilor de la scoala/gradinita;
  5. Activitati de socializare si petrecere a timpului liber (plimbari, excursii, tabere, vizite la muzee, vizionarea de piese de teatru, spectacole);
  6. Alte tipuri de servicii oferite in functie de nevoi;

Centrul de Zi "Licurici" functioneaza din anul 2003, este dotat cu echipamente si mobilier modern, are loc de joaca, asigurandu-le copiilor un climat placut in intervalul pe care acestia il petrec in centru. 

De la inceputul anului 2006, au fost sprijinite 15 familii ai caror copii au frecventat Centrul de Zi "Licurici" beneficiind de serviciile oferite aici. Astfel familiile au reusit sa depaseasca situatiile de criza in care se aflau, fara a pune in pericol dezvoltarea normala a copiilor lor.

Pentru a putea beneficia de serviciile Centrului de Zi “Licurici”, parintii se pot adresa Serviciului Anchete Psiho-sociale, Asistenta si Sprijin pentru Copil si Familie, servicii care intocmesc documentatia necesara integrarii copiilor in centru, la sediul din Sos. Orhideelor nr.2D, sector 6, Bucuresti, telefon: 3176311, 3176312, (mijloace de transport in comun: Linii RATB- 35, 47, 105, Metrou- Grozavesti).

Opțiuni pagină

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Campanie de informare a copiilor cu vârste între 3-10 ani cu privire la igiena orală

Telefonul Vârstnicului

© 2019 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design