Educație și îngrijire în creșele din Sectorul 6 – o nouă unitate va fi dată în folosință până la sfârșitul anului

Începe un nou an școlar și prichindeii din Sectorul 6 sunt așteptați la cele trei creșe de stat care funcționează la nivelul comunității. Cei mici se despart pentru prima dată de părinți, cei mari se reîntâlnesc cu prietenii și se pregătesc împreună, alături de educatori, pentru a deprinde cât mai multe cunoștințe și abilități.

În subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 funcționează un număr de 3 creșe, cu un total de 980 de locuri.

Harap-Alb, Pinocchio și Neghiniță au trecut în anii precedenți prin procese de extindere și modernizare în urma cărora au fost create noi module iar spațiile vechi au fost recompartimentate și optimizate la cele mai înalte standarde.

Cele trei creșe oferă:

  • a. Servicii de educație timpurie
  • b. Îngrijire, protecție și nutriție a copiilor.
  • c. Supraveghere a stării de sănătate a copilului.
  • d. Servicii complementare pentru copil și familie, respectiv: servicii de informare și consiliere, de educație parentală, servicii de terapie logopedică, servicii de asistență psihopedagogică etc.

Ca urmare a numărului mare de solicitări venite din partea părinților care doresc să își reia activitatea profesională și nu au cu cine lăsa copiii în timpul zilei, autoritățile locale au demarat construcția și dotarea corespunzătoare a unei noi creșe pe raza Sectorului 6.

Creșa Îngerașii va fi dată în folosință până la sfârșitul anului 2023, cu o valoare totală a investiției de 9.987.752,64 lei, dintre care 3.556.526,66 lei sunt bani proveniți din fonduri europene nerambursabie.

Creșa va dispune de un număr total de 130 de locuri, împărțite în 13 grupe, cu un număr de 8-10 copii la fiecare grupă. Un număr de 30 de locuri vor fi alocate copiilor proveniți din categorii sociale defavorizate, alte 15 urmând a fi ocupate de copii cu dizabilități. Situată la graniţa dintre Cartierele Crângaşi şi Giuleşti, creșa

Îngerașii va fi prima creșă construită în Sectorul 6 în ultimii 45 de ani.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne apelați la numărul 021.9970, zilnic între orele 08.00 – 20.00.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2023 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001