”Voluntariatul are impact!” – un eveniment dedicat activităților benevole de sprijin social în Sectorul 6

Azi, 20 mai 2023, la Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu-Grant”, din Sectorul 6, voluntariatul a fost tema unui eveniment cu și pentru oameni.

La inițiativa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, specialiști în servicii sociale, alături de voluntari care activează în acest domeniu, au dezbătut importanța voluntariatului în viața comunității, inițiativele care pot îmbunătăți munca benevolă a acestora, precum și noi modalități de implicare și extindere a activităților cu beneficiarii.

A fost o bună ocazie pentru voluntarii prezenți să vorbească despre motivațiile care ce i-au determinat să vină în ajutorul oamenilor de lângă ei, despre felul în care această activitate le-a schimbat viața, dar și despre așteptările și planurile lor de viitor.

Cu energia și imaginația caracteristice, voluntarii au scris și desenat pe tricouri și coli de hârtie propria lor viziune despre această activitate și propunerile de îmbunătățire a activității lor.

Pe raza Sectorului 6, resursa umană reprezentată de voluntari are un important impact la nivelul serviciilor sociale, schimbând în bine viețile unor copii, vârstnici sau persoane cu dizabilități.

Peste 120 de voluntari, în principal adolescenți și tineri, activează pe raza Sectorului 6 în cadrul unor centre sau servicii sociale care sprijină persoanele din categoriile sociale defavorizate.

În perioada 15-21 mai 2023, pe teritoriul întregii țări se sărbătorește Săptămâna Națională a Voluntariatului.

Cu această ocazie, le mulțumim tuturor voluntarilor care activează în domeniul social pe raza Sectorului 6 pentru implicarea, curajul și omenia lor.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Chestionar privind evaluarea nevoilor sociale în sectorul 6

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2023 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001