”Aripi spre viitor” – un program împotriva abandonului școlar în București și Ilfov

În Proiectul ”Aripi spre viitor”, chiar și cadrele didactice învață. Iar cei înscriși în proiect au astfel cele mai bune șanse de a nu abandona din nou școala, de a definitiva studiile și de a obține diploma dorită, alături de banii cuveniți la terminarea unui ciclu școlar.

În cadrul unui program denumit ”Abilitățile viitorului”, personalul didactic din școlile partenere, personalul de sprijin și auxiliar, precum si echipele manageriale, primesc informații și sunt instruiți pentru a-i ajuta în mod eficient pe cei care revin pe băncile școlilor.

Pregătirea cadrelor didactice are ca scop îmbunătățirea procesului didactic, adaptarea lui la nevoile grupului țintă, precum și menținerea în program a celor care s-au înscris pentru a obține diploma de studii dorită.

O serie de alte facilități precum un program flexibil și adaptat nevoilor fiecăruia, rechizite gratuite, consiliere și orientare profesională sau calificare după cele 10 clase, îi determină pe cei înscriși în proiect să meargă până la capăt.

În proiect s-au înscris copii, tineri, părinți, membri ai familiilor cu copii, tutori ai copiilor și tinerilor, persoane care au în grijă copii cu părinți plecați la muncă în străinătate sau persoane de etnie romă.

Cu finanțare din fonduri europene nerambursabile, ”Aripi spre viitor” își propune reîntoarcerea în sistemul de educație și formare a unui număr de 500 de persoane care au abandonat școala sau care nu au finalizat educația obligatorie.

Totalul finanțării proiectului se ridică la suma de 9.518.252 lei, din care 7.614.602 reprezintă fonduri europene nerambursabile, 1.335.889 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din Bugetul Național, restul fiind acoperit din fonduri de la Bugetul Local Sector 6.

Cu o perioadă de derulare de 32 de luni, proiectul a debutat în luna ianuarie a anului 2021, fiind finanțat din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 6 – Educație și competențe, Cod Proiect 135937.

Beneficiarul finanțării este Fundația Estuar alături de partenerii săi: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Asociația Four Change.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001