Proiectul SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educație - atunci când lupta împotriva tuberculozei devine acțiune de zi cu zi

Ziua de Luptă Împotriva Tuberculozei, marcată în fiecare an pe 24 martie, are menirea de a atrage atenția asupra gravității bolii, precum și a crește gradul de conștientizare cu privire la metodele de prevenție și tratarea eficientă.

Respirația este unul din motoarele vieții. O boală precum tuberculoza poate fi devastatoare pentru sănătate și poate pune în pericol întreaga comunitate. Dar poate fi tratată cu succes dacă e diagnosticată din timp. Respectă igiena respiratorie și evită expunerea la persoanele care au simptome de tuberculoză.

Prin intermediul proiectului SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educație, angajamentul în lupta împotriva tuberculozei devine o acțiune concretă de zi cu zi, în sprijinul persoanelor aparținând unor grupuri vulnerabile din București, expuse riscului de îmbolnăvire.

Dacă ai domiciliul în București și îndeplinești una din următoarele condiții:

  • Vârstnic (peste 62 de ani femeie și peste 65 de ani bărbat);
  • Deții certificat de încadrare în grad de handicap;
  • Persoană de etnie romă;
  • Aflat în risc de sărăcie;
  • Singur și ai probleme de sănătate;
  • Persoană care provine din sistemul de protecție a copilului;
  • Persoană fără adăpost,

la Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie”, din Bulevardul Uverturii nr. 81 Sector 6, îți oferim un consult GRATUIT la medicul specialist, asistență și consiliere medicală. Printre investigațiile care însoțesc consultația din cadrul proiectului SAFE se află și depistarea afecțiunilor pulmonare iar la nevoie poți beneficia, în baza recomandărilor medicului,  de o radiografie GRATUITĂ.

Este important să acționezi ACUM pentru a preveni bolile respiratorii și pentru a te proteja pe tine și pe cei din jurul tău.

Află dacă te poți înscrie!
Sună la 021.9970 sau intră pe safe.dgaspc6.ro

Proiectul este coordonat de Ministerul Sănătății și derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în parteneriat cu Fundația Estuar și Centrul Multifuncțional de Sănătate Sfântul Nectarie, fiind finanțat prin programul ”Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021”

Proiectul se va derula pe o perioadă de 18 luni, având un buget total de 986.448 Euro.

Pentru mai multe informații și înscrieri ne puteți contacta la numărul de telefon 021.9970 sau la adresa de email safe@dgaspc6.com.

Pentru  mai  multe detalii  referitoare  la  granturile  SEE  şi norvegiene, vă rugăm să vizitaţi ro-sanatate.ms.ro, www.eeagrants.org, www.eeagrants.ro  sau www.norwaygrants.ro.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Chestionar privind evaluarea nevoilor sociale în sectorul 6

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2023 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001