O fetiță din Ucraina, campioana Capitalei

Vasylyna Semenova, în vârstă de 12 ani, este revelația Campionatului Capitalei Juniori – șah clasic, desfășurat în perioada 18-19 martie 2023 în incinta Centrului de Recreere și Dezvoltare Personală Conacul Golescu-Grant” din Sectorul 6.

Refugiată din Ucraina, proaspăta deținătoare a titlului de campion la categoria sub 12 ani fete, a reușit să se impună cu o serie de 3 victorii categorice din tot atâtea partide.

Povestea tristă a fetiței începe odată cu ororile războiului din țara natală, care au obligat-o să fugă peste granițe, din Crimeea, și să se refugieze în România. În prezent locuiește în București, alături de mama sa, care încearcă să îi ofere o copilărie lipsită de griji.

La competițiile de profil din țara vecină a fost, de fiecare dată, cea mai bună. A fost remarcată și de antrenorii de șah din țara noastră, iar în prezent activează la Clubul Acs Oxigen din Capitală, unde se pregătește pentru turneele din țară și străinătate la care, cu siguranță, va obține rezultate remarcabile.

Ospitalitatea găsită printre români și liniștea de care se bucură în țara noastră îi vor permite astfel să își urmeze visul de a deveni o mare șahistă.

Felicitări Vasylyna și mult succes în continuare!

Campionatul Capitalei Juniori – șah clasic, a fost organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și Asociația Municipală de Șah București. În cele două zile de concurs, peste 100 de copii înscriși la cluburile de profil din Capitală și-au disputat titlurile, medaliile și premiile în bani puse în joc.

Pe raza Sectorului 6, șahul este promovat ca mijloc de abilitare, socializare și petrecere a timpului liber. Anual, copiii și tinerii din comunitate au ocazia de a participa la cursuri gratuite dedicate acestui sport, în incinta Centrului de Recreere și Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu-Grant”. În aceeași locație, se organizează pentru copii și tineri o serie de cursuri gratuite de educație nonformală, care pun accent pe descoperirea talentelor și dezvoltarea armonioasă a personalității.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Chestionar privind evaluarea nevoilor sociale în sectorul 6

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2023 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001