Șah la Conac – un nou campionat dedicat juniorilor se desfășoară în acest weekend pe raza Sectorului 6

Un loc încărcat de istorie, parteneri consacrați și sponsori generoși își dau mâna pentru a promova sportul minții în rândul copiilor și adolescenților din București.

În perioada 18 – 19 martie 2023, Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu-Grant”, din Sectorul 6, îi invită pe micii iubitori ai șahului la Campionatul Capitalei Juniori – șah clasic.

Competiția se va desfășura în sistem elvețian, pe durata a șase runde, fiind așteptați să participe jucători cu domiciliul în București sau care sunt înscriși la cluburile de profil din Capitală.

Împărțiți pe categorii de vârstă, participanții se vor lupta în fața tablelor colorate în alb și negru pentru premiile constând în trofee, medalii, diplome și sume de bani. La fiecare categorie, cel mai bun jucător va fi încununat cu titlul de campion.

Dragostea comună pentru șah și interesul de a promova acest sport în rândul tinerelor generații stau la baza parteneriatului dintre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și Asociația Municipală de Șah București, care organizează împreună cea de-a doua competiție de acest gen în anul 2023.

La campionatul din acest weekend sunt așteptați să participe peste 100 de copii și adolescenți. Valoarea totală a premiilor se ridică la suma de 12.000 lei. Arbitrajul va fi asigurat de o brigadă condusă de dl. Grigore Gigi, arbitru-șef.

Mulțumim sponsorilor Prime Intelligence, Izvoarele Călimani și CESS Safety Solutions pentru amabilitatea de a sprijini financiar acest turneu, și le urăm mult succes tuturor participanților.

Pe raza Sectorului 6, promovarea șahului ca mijloc de abilitare, socializare și petrecere a timpului a devenit tradiție. Anual, copiii și tinerii din comunitate au ocazia de a participa la cursuri gratuite dedicate acestui sport, în incinta Centrului de Recreere și Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu-Grant”. Și persoanele în vârstă se pot bucura de frumusețea și beneficiile șahului în cadrul activităților zilnice organizate de Clubul Seniorilor Sector 6, care pune la dispoziția vârstnicilor și cursuri periodice susținute de antrenori cu experiență.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2023 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001