Clubul Seniorilor Sector 6 – o viață sănătoasă și activă la vârsta a treia

Inaugurat în luna ianuarie a acestui an, Clubul Seniorilor din Sectorul 6 primește numeroase solicitări de înscriere din partea cetățenilor de vârsta a treia. După încheierea restricțiilor cauzate de pandemie, seniorii își exprimă din nou interesul pentru activități de socializare și petrecere a timpului liber, mișcare în aer liber, ateliere și cursuri de abilitare unde pot învăța lucruri noi.

Clubul Seniorilor Sector 6 dispune de două locații, în Bd. 1 Mai nr. 15 și Bd. Timișoara nr. 73, înregistrând în interval de o lună și jumătate de la lansare un total de peste 300 de persoane înscrise.

Zilnic, 40-50 de beneficiari iau parte la activități curente de socializare precum șah, rummy sau table.

De două ori pe săptămână, cei dornici să afle tainele universului digital au ocazia de a participa la cursuri de informatică, în incinta Centrului de Recreere și Dezvoltare Personală Conacul Golescu-Grant, o clădire de care se leagă multe momente ale istoriei Bucureștilor de altădată.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, cea care coordonează acest program, va lansa în această lună un atelier de pictură pentru seniori, denumit ”Vârstele maturității”, la care vor putea participa cei pricepuți în mânuirea penelului.

Atelierul se va întinde pe durata a 3 luni, cu un total de 12 ședințe.

Pentru că se apropie prima zi a primăverii, beneficiarii Clubului Seniorilor au început activitățile de confecționat mărțișoare și alte obiecte decorative ce vor fi expuse pentru a fi achiziționate în schimbul unei donații la standul DGASPC Sector 6 din incinta Plaza România.

Cercul de fotografie este o altă oportunitate oferită persoanelor vârstnice de a își exersa talentul și creativitatea din spatele camerei de fotografiat, urmând ca cele mai reușite instantanee să fie expuse publicului amator.

În pregătire se mai află o competiție șahistă între seniori și copii din comunitate, dar și amenajarea unui spațiu adiacent în locația din Bd. 1 Mai nr. 15, pentru a permite o extindere atât a activităților, cât și a numărului de membri.

Printre alte programe derulate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 în beneficiul vârstnicilor din comunitate amintim:

  • ”Mișcare pentru sănătate” – sport și socializare în marile parcuri din comunitate
  • Cursuri de yoga
  • Servicii medicale gratuite sau parțial subvenționate
  • Îngrijire la domiciliu
  • Consiliere juridică și psiho-socială
  • Sprijin material

Informații suplimentare la 021.9970, zilnic între orele 08.00 – 20.00.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Chestionar privind evaluarea nevoilor sociale în sectorul 6

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2023 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001