Yoga, vechea practică indiană care unește trupul și mintea, poate fi practicată gratuit de seniorii Sectorului 6

Începând de mâine, 12 ianuarie 2022, o nouă activitate care promovează mișcarea și viața activă la orice vârstă se află la dispoziția seniorilor din comunitatea Sectorului 6.

Cu sprijinul Ambasadei Indiei la București, persoanele în vârstă vor participa la un curs de yoga susținut de dl. Bhalchandra Dhekane, un apreciat expert în ”Iyengar Yoga” din Pune, India.

Cursurile sunt gratuite și se vor desfășura săptămânal în incinta Centrului de Recreere și Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu-Grant”, situat în Aleea Țibleș nr. 64.

Yoga este vechiul sistem indian care promovează bunăstarea fizică și mentală prin practici specifice cum ar fi posturile, meditația sau exercițiile de respirație. Termenul Yoga înseamnă „uniune” și implică armonia și echilibrul perfect dintre trup, minte și spirit.

Printre beneficiile practicării disciplinei yoga se numără:

  • Diminuarea durerilor articulare
  • Stare generală îmbunătățită
  • Tonus muscular crescut
  • Respirație îmbunătățită
  • Reducerea problemelor digestive

Inițiativa acestui program realizat cu sprijinul autorităților locale ale Sectorului 6 a fost bine primită, toate cele 30 de locuri fiind deja ocupate de cei dornici să afle tainele practicării Yoga.

Noul curs este parte integrantă a Programului ”Mișcare pentru sănătate”, derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 în beneficiul persoanelor în vârstă din comunitate.

”Mișcare pentru sănătate” a debutat în anul 2021 ca o alternativă de petrecere a timpului liber oferită persoanelor vârstnice din Sectorul 6. Programul le dă întâlnire seniorilor în marile parcuri ale sectorului pentru a practica gimnastică, exerciții fizice la aparate, dans, plimbare, activități recreative și de socializare. Peste 500 de persoane au participat în cursul anului trecut la aceste activități, având ca rezultat îmbunătățirea stării de sănătate și integrarea socială a vârstnicilor din Sectorul 6.

În acest an, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 va implementa noi activități și programe destinate readucerii în viața socială activă a persoanelor vârstnice din comunitate.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2023 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001