Curiozități și povești despre animale – o experiență educativă aparte, la Muzeul Antipa

Voi știți ce animale trăiesc pe culmile înzăpezite ale munților? Cum se pregătesc ele pentru lunile reci de iarnă? Sau cum se descurcă iepurii, bursucii și veverițele în pădure? Copiii cu deficiențe de auz, beneficiari ai Centrului Domnița Bălașa, din Sectorul 6, au acum ocazia de a afla aceste lucruri interesante.

Prin amabilitatea Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, copiii fost invitați să participe la atelierele „Descoperă”, adaptate persoanelor cu cerințe educaționale speciale.

A doua sesiune a seriei, ce a avut loc în data de 14 noiembrie 2022,  a avut ca temă „Viața în munți”.

Parcurgând sălile muzeului, copiii au putut admira de aproape colecțiile cu exponatele și dioramele care au legătură cu tema atelierului, au ”vorbit” cu animalele prin intermediul specialiștilor muzeului și au aflat o mulțime de curiozități și povești despre ele.

A fost o experiență educațională și distractivă legată de viața animalelor, de transformările prin care trec odată cu schimbarea anotimpurilor, de necesitatea conservării faunei sălbatice pentru generațiile următoare.

Un număr total de 25 de copii beneficiari ai Centrului Domnița Bălașa vor participa la sesiunile acestui program, care a debutat în luna octombrie a anului 2022.

Atelierele creative si educative organizate de  Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa vin in sprijinul copiilor cu dizabilități senzoriale și neurodiverse, dezvoltând abilitățile de comunicare și sociale, stimulând cunoașterea biodiversității și protejarea mediului, în cadrul unei experiențe educative de calitate.

Internatul de tip social pentru copii cu dizabilităţi „Domnița Bălașa”, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, se adresează copiilor și adolescenților cu deficiențe de auz. Centru oferă:

  • găzduire
  • îngrijire
  • hrană
  • reabilitare
  •  educaţie nonformală si informală
  • sprijin  emoţional
  • consiliere și pregătire în vederea integrării în societate

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001