Ziua Internațională a Tineretului – viitorul mereu prezent printre noi

În pragul celui de-al doilea mileniu, Organizația Națiunilor Unite a hotărât ca pe data de 12 august să fie celebrată Ziua Internațională a Tineretului. Prilej de reflecție la tot ce înseamnă provocările timpurilor pe care le trăim, în ceea ce îi privește pe tineri și destinul lor în dimensiune socială. Dar și la felul în care o comunitate caută și găsește căile cele mai potrivite de a îi face să simtă, să dorească, să fie, parte a unui acelui întreg fără de care nicio privire îndreptată către viitor nu întrezărește orizontul.

Solidaritatea transgenerațională este tema anului 2022, aleasă de Organizația Națiunilor Unite, pentru această zi. Și pentru că o astfel de temă este atât de generoasă încât nu poate să încapă în câteva rânduri, vom îndrepta azi un gînd de apreciere și mulțumire.

Către toți tinerii frumoși care, pe parcursul anului 2022, au venit către noi. Și făcând asta, au îndreptat grijă către nevoile celor greu încercați. Așa au făcut zecile de tineri care, cu o stare de spirit nu de puține ori încărcată de multă emoție, au aderat la începutul lui martie la campania noastră Sectorul 6 pentru Ucraina. Sau zecile de tineri voluntari, majoritatea elevi de liceu, care au îndreptat o fărâmă din vitalitatea si energia lor efervescentă, către alți copii, mulți dintre ei aflați în grija noastră și pentru care o clipă de bucurie în zilele pline de joacă și creativitate din taberele de cartier, înseamnă fărâme de trăiri luminoase care rămân în memorie și în suflet.

Exemplele ar putea continua. Și vor continua, suntem siguri. Dincolo de rândurile acestea. În mijlocul comunității în care credem și unde noi îi vom chema mereu pe tineri să simtă. Să fie. Parte a ei. Pentru că dacă un celebru poet spunea că tinerețea e timpul pe care îl avem în fața noastră, noi îndrăznim mai mult. Credem că tinerețea e timpul pe care îl avem mereu prezent cu noi. Odată cu ei. Tinerii.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2022 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001