Happy Bubble – sprijin pentru copiii și părinții din Sectorul 6

E vacanță și peste 50 de copii ucraineni refugiați în Sectorul 6, alături de copii români care locuiesc în comunitate, se distrează și învață lucruri noi. Iar părinții au la dispoziție timpul necesar pentru a rezolva probleme urgente sau a merge la serviciu.

În cadrul parteneriatului dintre Fundația World Vision România și Asociația Diaconia- Filiala Sector 6, cu susținerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, s-a concretizat inițiativa de a deschide două spații destinate îngrijirii și abilitării copiilor lipsiți de supraveghere pe timpul zilei.

Denumite sugestiv Happy Bubble, centrele sunt situate în Cartierele Drumul Taberei și Brâncuși, punând la dispoziția copiilor activități ludice, educaționale și de petrecere a timpului liber precum:

  • cluburi de lectură;
  • ateliere pe teme educative: știință, artă, citit, scris, matematică sau sport;
  • excursii;
  • vizite la muzee, parcuri, alte obiective culturale sau de divertisment.

Începând cu luna mai, când a fost dată în folosință prima structură de acest tip, copiii au participat la numeroase activități susținute de educatori și animatori, au vizitat Grădina Botanică, Muzeele Cotroceni, Antipa, Palatele Mogoșoaia și Șuțu, dar și parcuri sau ferme de animale. Pentru părinții români din Sectorul 6, programul asigură derularea fără griji a activităților profesionale, alături de informare și consiliere pe probleme sociale sau familiale.

În plus, micuții ucraineni găzduiți pe raza Sectorului 6 studiază limba română pentru a se integra în sistemul de învățământ din țara noastră, iar părinții lor sunt acompaniați la diferite instituții publice, participă la cursuri de română, primesc servicii de consiliere din punct de vedere juridic și social pentru a obține un loc de muncă stabil și o locuință.  

Centrele Happy Bubble din Sectorul 6 sunt situate pe Strada Valea Boteni nr.7 - în cadrul Bisericii  Sf. Antonie) și, respectiv, pe Strada Pasărea de aur, nr.52 - în cadrul Bisericii  Sf. Ioan Rusul. Un  număr total de 50 de locuri sunt puse la dispoziția copiilor, în cadrul celor două structuri.

Activitățile se derulează de luni până vineri în intervalul orar 08.00 – 13.00.

Programul este gratuit și așteaptă în continuare beneficiari din rândul copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, alături de părinții lor.

Pentru înscrieri vă rugăm să ne contactați la adresa de email office@dgaspc6.com.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2022 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001