”Aripi spre viitor” – o soluție pentru abandonul școlar

Conform datelor Eurostat pentru anul 2021, peste 15% dintre tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani, din România, nu terminaseră decât cel mult 8 clase. La nivelul Uniunii Europene, țara noastră rămâne statul cu cea mai mare problemă în acest domeniu, dintre toate țările membre.

În România, unul din patru copii din zonele rurale sau cu populație defavorizată renunță la școală înainte de a ajunge în clasa a VIII-a.

Anual, peste 45.000 de copii din România abandonează școala, arată statisticile oficiale.

La aceste cifre mai mult decât îngrijorătoare se adaugă numărul persoanelor adulte care au abandonat școala în trecut și care se confruntă, din acest motiv, cu perspective modeste pentru o viață demnă.

Proiectul ”Aripi spre viitor” vine în întâmpinarea acestor probleme, având ca grup-țintă persoanele din Regiunea București-Ilfov care au abandonat școala.

Sunt așteptați să participe la proiect, în calitate de beneficiari direcți, copii și tineri cu vârste între 6 și 16 ani, precum și adulți cu vârsta cuprinsă între 16 și 64 de ani, inclusiv părinți, membri ai familiilor cu copii, tutori ai copiilor și tinerilor, persoane care au în grijă copii cu părinți plecați la muncă în străinătate, persoane de etnie romă.

Toți participanții au posibilitatea continuării și finalizării învățământului obligatoriu fără a fi nevoiți să-și întrerupă eventualele activități profesionale sau familiale în care sunt angrenate. Toate activitățile din proiect sunt oferite în mod gratuit.

Mai mult, pentru fiecare beneficiar al Proiectului ”Aripi spre viitor”, finalizarea unui ciclu de învățământ va fi răsplătită cu suma de 1800 de lei, cu titlu de subvenție și sprijin pentru continuarea studiilor și a implicării în program.

În afara posibilității de a reveni la școală, proiectul oferă acces la ateliere de educație nonformală, consiliere psiho-socială, orientare vocațională.

Proiectul a debutat în luna ianuarie a anului 2021, fiind finanțat din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 6 – Educație și competențe, Cod Proiect 135937.

Beneficiarul finanțării este Fundația Estuar, având ca parteneri Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Asociația Four Change.

Cei care doresc să revină la școală ne pot contacta la adresele de email recrutareads@gmail.com sau office@dgaspc6.com, precum și la numerele de telefon 0723.161.313, ­0723.746.494, 0765.597.172.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001