O nouă aventură sandwork la ”Conacul Golescu-Grant”

Azi, 5 mai 2022, debutează în incinta Centrului de Recreere și Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu-Grant” o nouă ediție de sandwork expresiv - tehnică terapeutică de lucru cu nisipul.

În cadrul a 9 întâlniri săptămânale, un grup de 5 copii ai Centrului de Zi Giulești vor fi îndrumați de specialiști și voluntari pentru a–și exprima  emoțiile nerostite, dorințele, suferințele, bucuriile și temerile cu ajutorul unei lădițe cu nisip și al unor miniaturi.

Este cel de al șaptelea an în care aceasta modalitate transculturală  de intervenție și sprijin psihologic este folosită de Direcția Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 pentru copiii integrați în programul centrelor de tip afterschool din Sectorul 6.

Programul este susținut de Asociația Sol Mentis, promotorul acestei metode în România, care asigură suportul logistic și  supervizarea voluntarilor participanți.

Lădița cu nisip și miniaturile le oferă copiilor posibilitatea de a pune în scenă poveștile lor de viață, nerostite, nespuse poate nimănui niciodată, având ocazia de a repara, de a (re)organiza,  și de a vindeca răni despre care cei mici nu pot vorbi.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2022 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001