Continuă programul de abilitare a tinerelor mame vulnerabile din Sectorul 6

Cea de-a treia întâlnire în cadrul Proiectului ”Mămici de pici”, derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, a avut loc ieri, 3 mai 2022, în incinta Centrului de Recreere și Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu-Grant”.

Tema discuțiilor - ”Nutriție și stil de viață sănătos” -  le-a dat tinerelor mame ocazia de a afla tainele alimentației sănătoase pentru ele și copiii lor.

Proiectul a debutat la începutul lunii aprilie, având ca scop susținerea femeilor tinere cu copii, care se confruntă cu dificultăți de ordin economic, social ori familial.  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 a conceput acest program sub forma a 8 întâlniri organizate bilunar în perioada aprilie-iulie 2022.

La fiecare sesiune vor participa 10 mămici, în cadrul unor discuții libere, susținute de specialiști. Temele abordate cu ocazia întâlnirilor viitoare sunt: menținerea unui stil de viață sănătos (sănătate/boală copil/mamă); credințe, obiceiuri și valori personale; educația, școala și traseul profesional; stil de viață sănătos - mișcare și meloterapie.

Se urmărește astfel abilitarea mamelor vulnerabile în plan parental și social, cu scopul final de prevenire a situațiilor de risc care pot duce la separarea copilului de familie.

Pentru a sprijini acest program, Magazinul Caritabil SocialXChange oferă participantelor produse de strictă necesitate pentru ele și familiile lor. Produsele provin din donații ale persoanelor fizice și juridice care susțin astfel numeroase cazuri sociale din Sectorul 6. Mai multe informații la www.socialxchange.ro

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Chestionar privind evaluarea nevoilor sociale în sectorul 6

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2023 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001