Programe sociale în Sectorul 6, recunoscute drept model la nivel național

Două programe cu specific social, inițiate și implementate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, au fost selecționate și incluse în ”Ghidul de modele alternative de dezvoltare a activității de prevenire a separării copilului de familie”, emis de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție.

Ghidul promovează proiectele care pun accent pe servicii de menținere a copilului în familia naturală și evitare a situațiilor de risc ce pot duce la destrămarea familiilor, comportamente antisociale și abandon școlar..

Magazinul Caritabil SocialXChange și PIED (Program integrat de educație pentru diversitate) sunt cele două inițiative care, alături de alte 58, fac obiectul ghidului elaborat cu sprijinul Băncii Mondiale, în scopul promovării modelelelor de servicii sociale cu impact major în domeniul prevenției sociale.

PIED este un proiect de tip ”afterschool” dedicat copiilor din regiunea defavorizată Giulești-Sârbi, acolo unde se înregistrează numeroase cazuri de abandon școlar și comportamente antisociale la copii și adolescenți. Proiectul oferă sprijin la efectuarea temelor, o masă caldă, activități de educație nonformală și petrecere a timpului liber pentru copii, precum și consiliere și sprijin emoțional pentru părinți.

Un program novator al DGASPC Sector 6, Magazinul Caritabil SocialXChange colectează produse de strictă necesitate donate de persoane fizice sau juridice, pe care le distribuie ulterior categoriilor sociale defavorizate, în schimbul unor activități de muncă în folosul comunității. SocialXChange încurajează actele caritabile, responsabilitatea socială, economia circulară și protecția mediului înconjurător.

În acest context, îi felicităm pe partenerii noștri din domeniul privat, fundații sau organizații precum ”ASIS”, ”Salvați copiii” sau ”FDP – Protagoniști în educație”, pentru performanța unor programe ce au fost selecționate și prezentate în același material.

Toate cele 60 de programe din domeniul public sau privat, care fac obiectul acestui ghid, propun măsuri eficiente de combatere, pe termen lung, a sărăciei și excluziunii sociale ce pot afecta generațiile viitore de adulți, devenind astfel modele de bună practică pentru toți furnizorii de servicii sociale din țara noastră.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2022 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001