O săptămână dedicată drepturilor copilului în Sectorul 6

Dreptul la identitate, dreptul la protecție, la un nivel de trai adecvat sau la educație fac parte din categoria drepturilor fundamentale ale copiilor, pe care cei mari trebuie să le respecte și să le ocrotească.

La Centrul de Plasament Acasă, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, o săptămână întreagă este dedicată acestui subiect, în jurul căruia s-au organizat și se vor organiza mai multe activități cu și despre copii.

În prima zi a săptămânii 15 – 21 noiembrie, psihologii și asistenții sociali ai centrului i-au încurajat  pe cei mici să se exprime liber cu privire la propria identitate, să își definească personalitatea prin intermediul unor desene și mesaje adresate celor din jur.

Marți a venit rândul dreptului la un mediu propice dezvoltării să devină subiectul unor dezbateri și creații artistice, copiii de la ”Acasă”, lipsiți de sprijinul propriilor familii, cunoscând mai bine ca oricine importanța susținerii și interesului celor din jur față de nevoile și aspirațiile lor.

Urmează zile la fel de pline și interesante, pe care copiii le vor imortaliza în creații, poze și materiale video ce pot fi urmărite pe conturile rețelelor de socializare ale DGASPC Sector 6.

Mesajele adresate tuturor copiilor și adulților din România, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, sărbătorită anual în data de 20 noiembrie, ne vor îndemna la cunoaștere, implicare și respect față de cei mai mici membri ai societății noastre și drepturile lor fundamentale.

 

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2022 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001