O vizită terapeutică la muzeu

O varietate de senzații noi, în lumea de povești a Muzeului Simțurilor, acoperă nevoia de stimulare senzorială a copiilor cu tulburări de spectru autist. Când sunt invitați și părinții, pentru a învăța tehnici de gestionare a comportamentului copiilor lor, vizita primește noi valențe terapeutice.

În cadrul programului zilnic pe care îl derulează în beneficiul acestor copii, specialiștii  "Centrului de Zi de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități Orșova" organizează ieșiri periodice cu rol de dezvoltare a deprinderile de socializare și comunicare în afara cadrului familial.

Toate au ca scop creșterea potențialului psiho-emoțional și a autonomiei personale, stimularea stimei de sine, formarea deprinderilor de viață independentă pentru cei 20 de micuți care primesc îngrijire de specialitate în cadrul acestui centru din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Centrul "Orșova" sprijină familia copiilor cu dizabilități în relația cu proprii copii, dezvoltând relații de colaborare activă cu părinții. În afara programului terapeutic cu copiii, sunt organizate periodic întâlniri cu familia, ședințe de consiliere individuală și de grup, activități educative  de informare, sesiuni de formare pentru părinți în ceea ce privește relația cu propriul copil.

Rețele sociale

 

Informații despre vaccinarea împotriva COVID-19 din sectorul 6.

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

 

Ce trebuie să știți despre NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2021 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001