Campania ”Copii sănătoși, veseli și frumoși” a ajuns la final

Campania ”Copii sănătoși, veseli și frumoși” a ajuns la final. Mulțumim celor 130 de copii care au participat și ne-au adus aminte de copilărie!

În prima săptămână din luna iunie 2021, un număr de 25 de copii au beneficiat, pe bază de programare, de consultații gratuite la cabinetul de pediatrie din Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie”.

Cei mici au fost examinați cu atenție de medicul pediatru Adriana Mateescu, iar părinții au primit la final recomandări privind alimentație, precum și alte sfaturi privind o dezvoltare armoniosă, în funcție de vârsta copiilor.

Luni, 31 mai 2021, medicul stomatolog Andrei Niță le-a explicat copiilor care frecventează Centrul de Zi Giulești Sârbi, din cadrul Școalii Gimnaziale nr. 153, tehnica unui periaj dentar corect. Iar pe 2 iunie 2021, a vizitat 93 de copii din Centrele de zi “Sfântul Andrei” și “Sfinții Împărați Constantin și Elena”, unde le-a arătat cum să-și păstreze sănătatea dinților. La final au primit cu toții periuțe de dinți și un orar care îi va responsabiliza și va contribui la crearea unei rutine.

Obiectivul campaniei este fixarea de la vârste fragede a obiceiului de a vizita medicul în mod regulat, chiar dacă starea de sănătate este una aparent bună. Așteptăm în continuare copiii la un control preventiv la cabinetele noastre de stomatologie, pediatrie, dermatologie, endocrinologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, pneumologie și recuperare medicală.

Beneficiile vizitei periodice la medic sunt multiple: pe de o parte copilului nu-i va mai fi frică de doctor și va relaționa mult mai bine cu o figură familiară, iar pe de altă parte un obicei sănătos fixat de la cele mai fragede vârste are șanse foarte mari să fie menținut pe parcursul întregii vieți, știut fiind faptul că un control de rutină poate salva vieți.

Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie” este locul unde cetăţenii pot beneficia de consultații și tratamente medicale de calitate, decontate prin CASMB, iar persoanele cu venituri mici din comunitate, au parte de servicii medicale gratuite sau cu plată parțială. Ne găsiți în Bulevardul Uverturii nr.81, sector 6, vis-à-vis de Teatrul Masca.

Pentru programări sau informații suplimentare sunați la 031.9593 și 0726.150.250 sau vizitați www.nectarie6.ro.

Rețele sociale

 

Informații despre vaccinarea împotriva COVID-19 din sectorul 6.

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

 

Ce trebuie să știți despre NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2021 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001