”Aripi spre viitor” în comunitatea Giulești-Sârbi

O nouă școală partener în cadrul Proiectului ”Aripi spre viitor” - o nouă șansă la educație și un viitor mai bun pentru adulții și copiii din București-Ilfov care nu au încheiat ciclul învățământului de stat obligatoriu.

În data de 27 mai 2021, specialiștii proiectului Aripi spre viitor, derulat de Fundația Estuar, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Asociația 4Change s-au întâlnit cu conducerea și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale 161 din București pentru a discuta despre obiectivele și activitățile acestui proiect, în scopul recrutării de beneficiari și pregătirii activităților de predare.

”Aripi spre viitor” își propune reîntoarcerea în sistemul de educație și formare a unui număr de 500 de persoane cu domiciliul legal în Regiunea București-Ilfov, care au abandonat școala sau care nu au finalizat educația obligatorie.
Proiectul implică o abordare de tip ”A doua șansă” și îmbină servicii educaționale și de asistență socială, oferind beneficiarilor săi direcți perspectiva unei vieți independente și a unui loc de muncă mai bine plătit.

Cursuri în incinta unor școli partenere, programe de educație parentală, servicii de consiliere și orientare a carierei, ateliere de educație nonformală centrate pe învățare prin experiență reprezintă pachetul de servicii pus la dispoziția celor care vor alege să devină mai buni și mai instruiți.

Pentru fiecare beneficiar, finalizarea unui ciclu de învățământ va fi răsplătită cu suma de 1800 de lei, cu titlu de subvenție și sprijin pentru continuarea studiilor și a implicării în program.

La întâlnire s-au dezbătut problemele socio-economice și educaționale specifice zonei defavorizate Giulești-Sârbi, unde se află situată școala, oportunitățile oferite de program, metodele de persuasiune adecvate pentru a convinge cât mai mulți membri ai comunității să se înscrie la cursuri și să beneficieze de facilitățile oferite.

Se preconizează că includerea unui număr cât mai mare de persoane, adulți și copii, din Giulești-Sârbi în acest proiect va contribui la sporirea veniturilor, diminuarea delincvenței, inclusiv în rândul copiilor și adolescenților, eradicarea sărăciei și creșterea nivelului de trai la nivelul comunității.

Proiectul ”Aripi spre viitor” oferă același tip de servicii în următoarele școli din București: Școlile 168 și 184  – ciclu primar și gimnazial, Școlile Ienăchiță Văcărescu și Sfinții Voievozi – ciclul primar, Școlile 153 și 162 – ciclu gimnazial, Colegiul Tehnic Iuliu Maniu – ciclul liceal (clasele IX-X) cu profil tehnic.

 

---

Cu o perioadă de derulare de 32 de luni, proiectul ”Aripi spre viittor” a debutat în luna ianuarie a acestui an, fiind finanțat din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 6 – Educație și competențe, Cod Proiect 135937.

Totalul finanțării proiectului se ridică la suma de 9.518.252 lei, din care 7.614.602 reprezintă fonduri europene nerambursabile, 1.335.889 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din Bugetul Național, restul fiind acoperit din fonduri de la Bugetul Local Sector 6.

Persoanele interesate să se înscrie la activitățile proiectului, precum și reprezentanți ai unităților de învățământ care doresc să ne sprijine în acest demers, ne pot contacta la adresele de email recrutareads@gmail.com sau office@dgaspc6.com, precum și la numerele de telefon 0723.161.313, 0723.746.494, 0765.597.172. Informații suplimentare la www.asistentasociala6.ro.

Rețele sociale

 

Informații despre vaccinarea împotriva COVID-19 din sectorul 6.

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

 

Ce trebuie să știți despre NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2021 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001