16 ani de asistență socială în 16 portrete

Pe parcursul lunii martie, când Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 împlinește 16 ani de activitate, aducem în casa ta 16 portrete ale profesioniștilor care fac bine și care, în toți acești ani, au adus binele în viața beneficiarilor noștri.

Într-o lume în care ne-am obișnuim să vorbim mai mult despre ce nu ne place și să promovăm exemplele negative, noi te invităm ca primăvara aceasta să te lași inspirat de oamenii care pun zilnic o cărămidă la o comunitate mai implicată, mai tolerantă și mai unită.

Totodată, pe 16 martie 2021 sărbătorim Ziua Mondială a Asistenței Sociale ziua în care asistenții sociali din întreaga lume se unesc pentru a promova un mesaj comun: "Úbuntu: sunt pentru că suntem" - prima temă a Agendei Globale 2020-2030 pentru Asistență Socială și Dezvoltare Socială.

Virgil Balan a crescut în sistemul de protecție socială de la 3 luni, o perioadă grea din viața lui, care, peste ani și ani, a devenit motorul unei motivații importante – aceea de a găsi resursele interioare pentru a fi util celor care se lovesc de aceleași experiențe pe care le-a trăit și el în copilărie. Așa a ajuns la Facultatea de Psihologie, locul unde a început vindecarea sa, pentru ca apoi să decidă să profeseze în domeniul asistenței sociale.

Mi-aș fi dorit foarte mult să fi existat psihologi în perioada în care eu am fost instituționalizat. Norocul meu a fost o familie de învățători pensionari care a venit la cămin și a solicitat ajutor la treburile gospodărești, o practică frecventă pe atunci. Am început să îi ajut la treburi când aveam 10 ani și, în timp, s-a creat o legătură între noi. Acolo am găsit „psihologii” care să mă ajute să trec peste anumite crize specifice vârstei”, ne-a spus Virgil.

Cei doi învățători făceau mereu meditații gratuite cu el și l-au ajutat să își găsească forța de a-și continua studiile. Prin urmare, după ce a terminat școala profesională și liceul, nu s-a oprit. S-a angajat ca lucrător comercial la un hypermarket și a dat la Facultatea de Psihologie, o perioadă de criză, cu un volum mare de informații, în care s-a văzut obligat să se echilibreze și să se redefinească.

În 2008 s-a angajat psiholog la DGASPC Bacău, iar de 8 ani lucrează ca psiholog la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în cadrul Centrului de Abilitare și Reabilitare pentru Persoanele Adulte cu Dizabilități "Uverturii", acolo unde primesc ajutor adulții cu afecțiuni psihice grave.

Este greu, dar îmi place mult ceea ce fac. Sunt provocări zilnice de care te lovești. Încerci mereu să îi faci să simtă că există o persoană de suport și să creezi o alianță cu ei, pentru a reuși terapia. Sunt pași mici pe care îi faci în evoluția lor, dar te bucuri de orice mică reușită", ne-a povestit el.

Cu gândul la viitor și la cei 16 ani aniversați luna acesta de DGASPC Sector 6, Virgil mărturisește că nu are niciun dubiu: nu va pleca niciodată din sistemul de asistență socială.

Aici simt că mă identific și de asta am rămas, chiar dacă au fost oportunități de a pleca. Nu am făcut pasul pentru că simt că doar aici mă pot face util. Cu siguranță are legătură cu trecutul meu și este o dovadă că dezvoltarea personală nu se oprește niciodată.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001