16 ani de asistență socială în 16 portrete

Pe parcursul lunii martie, când Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 împlinește 16 ani de activitate, aducem în casa ta 16 portrete ale profesioniștilor care fac bine și care, în toți acești ani, au adus binele în viața beneficiarilor noștri.

Într-o lume în care ne-am obișnuim să vorbim mai mult despre ce nu ne place și să promovăm exemplele negative, noi te invităm ca primăvara aceasta să te lași inspirat de oamenii care pun zilnic o cărămidă la o comunitate mai implicată, mai tolerantă și mai unită.

Totodată, pe 16 martie 2021 sărbătorim Ziua Mondială a Asistenței Sociale ziua în care asistenții sociali din întreaga lume se unesc pentru a promova un mesaj comun: "Úbuntu: sunt pentru că suntem" - prima temă a Agendei Globale 2020-2030 pentru Asistență Socială și Dezvoltare Socială.

Corina Dragomir oferă consiliere, ajutor și încurajări familiilor care au copii cu dizabilități, reușind să vină mereu în întâmpinarea nevoilor lor și să dezvolte legături strânse cu aceste familii. Reușitele profesionale sunt o consecință atât a celor 18 de ani de experiență ca asistent social la serviciul care se ocupă de evaluarea copiilor cu dizabilități din sectorul 6, cât și celor 11 ani de când este mama unei luptătoare.

“Fetița mea s-a născut incompatibilă cu viața, cu un diagnostic dur, care, conform medicilor, nu îi oferea prea multe primăveri. Am făcut sute de anchete la familiile care aveau copilași cu dizabilități, dar tot a fost un șoc când mi s-a întâmplat mie. Dar am luat fiecare zi cum a venit, m-am bucurat de ea și de tot ce reușeam împreună. Fără să mă îngrijorez de ce se va întâmpla în viitor. Așa am ajuns să fim în continuare împreună și după 11 ani, o minune spun unii,” ne-a mărturisit Corina.

Corina lucrează la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 din anul 2001 și mărturisește că a ales acest domeniu pentru că de mică și-a dorit să ajute oamenii. Și-a început cariera la Centrul pentru copii cu nevoi speciale nr. 2, acolo unde atunci erau îngrijiți copiii hipo-acuzici.

A fost o perioadă grea, ca orice început. Prima provocare – limbajul semnelor, pe care l-am învățat pentru a putea interacționa cu cei mici. Plus foarte multă muncă de teren, la familii care nu se descurcau și aveau nevoie de sprijin în tot felul de situații. Îi însoțeam peste tot pentru a avea grijă de ei”, își amintește Corina.

Munca de teren nu s-a schimbat de-a lungul timpul, dar cea mai mare schimbare a fost în 2010, atunci când s-a născut fetița ei, Teodora, cu un diagnostic dur - Syndromul Edwards, o malformație cardiacă complexă, care i-a pus viața în pericol din prima zi. Recunoaște că a ajutat-o experiența pe care o avea deja în astfel de situații, dar că nimic nu te poate pregăti pentru o astfel de situație. În timp însă experiența ei a adus-o mai aproape de familiile care vin la DGASPC Sector 6 cu aceleași probleme.

Știu deja prin ce trec și înțeleg blocajul în care îi găsesc atunci când interacționăm prima oară. Rolul pe care am început să mi-l asum s-a schimbat, dar totul a venit de la sine. Am devenit, pe lângă specialist, un confident și un prieten. Încerc să le spun părinților să nu se uite la ce nu poate copilul, ci să se bucure de el așa cum este. Este important să luptăm pentru mai mult, dar fără să uităm să ne bucurăm și de ce avem”, ne-a explicat Corina.

Nu este greu să înțelegi cum reușește Corina să ajungă la fiecare dintre oamenii pe care îi consiliează. După ce vorbești cu ea, îți amintești mult timp energia și optimismul din vocea ei.

Iar acum când DGASPC Sector 6 împlinește 16 ani, iar drumul ei spre și de la birou durează peste 3 ore, recunoaște că tot nu ar schimba ceva.

De-a lungul anilor m-am gândit să fac o schimbare profesională, pentru că la un moment dat te încarcă totul, dar am realizat că nu mă văd făcând altceva. Aici simt că mi-e locul”.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001