“Ai dreptul să fii sănătos!” – o campanie de educație și sprijin medical în comunitatea Giulești-Sârbi

Alături de familiile lor, copiii din zona defavorizată Giulești-Sârbi învață că sănătatea este pe primul loc. Proiectul PIED, derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, îi include pe toți beneficiarii săi într-un program de educație pentru sănătate și sprijin în accesarea de servicii medicale de calitate.

O primă întâlnire, la care au participat copii și adulți, a avut ca rezultat înscrierea unui număr de 7 familii la serviciile oferite de Centrul Multifuncțional de Sănătate Sfântul Nectarie, o unitate medicală modernă, realizată și susținută prin eforturile autorităților locale ale Sectorului 6. 

Acest pachet de servicii medicale gratuite sau parțial subvenționate le asigură persoanelor defavorizate din Giulești-Sârbi accesul la un număr de 18 specialități, printre care: medicină internă, stomatologie, cardiologie, chirurgie sau ortopedie, în incinta unei clinici ce funcționează în sistem ambulatoriu, cu personal profesionist și dotări de ultimă generație.

În cadrul acestei campanii care vizează combaterea discriminărilor pe criterii de venituri în ceea ce privește accesul la servicii medicale, persoanele defavorizate din comunitatea Giulești-Sârbi vor fi consiliate și sprijinite pentru a beneficia de  diagnostic și tratament adecvat. Componenta medicală de prevenție și combatere a îmbolnăvirilor se adaugă astfel pachetului de servicii oferit deja comunității prin Programul PIED, ce are ca scop reducerea abandonului școlar și reluarea procesului educațional pentru copiii care locuiesc în această zonă afectată de probleme sociale specifice. Abordarea integratoare, pe mai multe paliere, constituie unul din principiile directoare în asistența socială, cu rezultate notabile în ceea ce privește evoluția comunităților defavorizate, acolo unde specialiști și beneficiari își unesc eforturile pentru o viață mai bună în prezent și viitor.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2022 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001