Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului

În fiecare an, pe 4 februarie, marcăm Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului cu scopul conștientizării și îmbunătățirii educației privind această afecțiune.

La nivel mondial, anul trecut au fost diagnosticate un număr de 19,3 milioane de cazuri de cancer și aproximativ 10 milioane de decese din cauza acestei maladii, arată un studiu al Organizației Mondiale a Sănătății, care atrage atenția că o tremie din cancere pot fi prevenite prin alegerea unui stil de viață sănătos.

Conform Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), prin Centrul Național de Statistică și Informatică în Sănătate Publică (CNSISP), în România cancerul reprezintă în continuare principala cauză de deces, iar în anul 2018 au fost depistate un număr de 83.461 de noi cazuri. Mortalitatea cea mai frecventă s-a înregistrat la cancerul pulmonar, colon, sân și stomac.

Ce putem face? Renunțarea la fumat, o alimentație sănătoasă, menținerea unei greutăți optime, mișcare în aer liber, un tonus psihic bun și controale medicale periodice sunt doar câteva elemente esențiale pentru a ne feri de orice boală.

 Un studiu recent a descoperit că supraviețuirea este de trei ori mai mare, pentru cancerul de vezică urinară, colon, sân, col uterin, uter, melanom malign, ovar și testicul – dacă sunt depistate în faze incipiente. Chiar dacă nu există semne sau simptome de boală, screeningul este singura metodă eficientă de depistare a unei evoluții spre cancer.

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”  vă pune la dispoziţie o gamă largă de servicii medicale de specialitate pentru monitorizarea stării de sănătate, inclusiv screening la cabinetul de gastroenterologie.

Centrul este în contract cu CASMB pentru specialități precum: stomatologie, pediatrie, cardiologie, dermatologie, endocrinologie, oftalmologie, medicină internă, ortopedie, gastroenterologie, recuperare medicală, ginecologie, ORL, chirurgie, psihiatrie, laborator de analize (extern).
Ne găsiți în Bulevardul Uvertuii nr. 81, Sector 6, iar pentru programări sau informații suplimentare puteți suna la 031.9593 și 0726150250 de luni până vineri, între orele 08.00-20.00 sau puteți accesa www.nectarie6.ro.

Rețele sociale

 

Informații despre vaccinarea împotriva COVID-19 din sectorul 6.

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

 

Ce trebuie să știți despre NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2021 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001