Continuă campania de identificare a persoanelor fără adăpost din sectorul 6

În ultimele 48 de ore, cinci persoane fără adăpost din sectorul 6 au fost identificate de echipele asistenței sociale, două dintre ele fiind semnalate chiar de către cetățeni, la numărul de telefon 0731.624.849, disponibil 24 de ore din 24.

În această perioadă, în care temperaturile sunt foarte scăzute, echipele de asistență socială, cu sprijinul poliției locale, monitorizează zi și noapte zonele cunoscute a fi frecventate de oamenii străzii, precum: piețele, parcările hypermarketelor, precum și zonele mărginașe ale sectorului.
După ce sunt identificate, echipele monitorizează starea de sănătatea, iar atunci când situația o impune, solicită sprijin în vederea internării lor la spital.

Cei care nu au probleme de sănătate sunt conduși în adăposturile de noapte ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, acolo unde primesc toate îngrijirile de care au nevoie: masă caldă, haine curate, medicație pe bază de rețetă, și, în această perioadă, măști de protecție și soluții dezinfectante.

Reamintim cetățenilor că pot suna în continuare la numărul de urgență 0731.624.849 pentru a semnala oricând persoane fără adăpost pe care o observă pe raza sectorului 6.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 are în subordine două adăposturi destinate exclusive adulților, iar în acest moment, la cele două structuri sunt cazate 39 de persoane fără adăpost.

Important de știut că accesul beneficiarilor în adăposturi se face doar după triajul epidemiologic al acestora, iar testarea persoanelor fără adăpost se face o dată la două săptămâni. Pentru a-i proteja atât pe ei, cât și pe angajații adăposturilor, toate persoanele asistate, la părăsirea adăpostului, primesc măști pentru a-și asigura protecția pe timpului zilei.

Rețele sociale

 

Informații despre vaccinarea împotriva COVID-19 din sectorul 6.

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

 

Ce trebuie să știți despre NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2021 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001