Ajută la identificarea persoanelor fără adăpost din sectorul 6!

În această perioadă în care temperaturile au scăzut și condițiile meteorologice sunt nefavorabile, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 intervine 24 de ore din 24 pentru a identifica și sprijini toți oamenii străzii de pe raza sectorului 6 și roagă cetățenii să apeleze numărul de urgență - 0731.624.849 pentru a semnala situațiile în care observă oameni fără adăpost.

Nu treceți indiferenți pe lângă cei fără adăpost și oferiți-le șansa de a fi îngrijiți în adăposturi calde, unde persoanele asistate beneficiază de toate condițiile necesare, inclusiv hrană caldă – de 3 ori/zi, medicație pe bază de rețetă, măști de protecție și soluții dezinfectante, haine adecvate, evaluare și consiliere psihosocială, sprijin în vederea ieșirii din situația de vulnerabilitate socială și reintegrare în societate.

În subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 funcționează două adăposturi destinate destinate exclusiv, iar în acest moment, la cele două structuri sunt cazate 36 de persoane fără adăpost.  

Important de știut că accesul beneficiarilor în adăposturi se face doar după triajul epidemiologic al acestora, iar testarea persoanelor fără adăpost se face o dată la două săptămâni. Pentru a-i proteja atât pe ei, cât și pe angajații adăposturilor, toate persoanele asistate, la părăsirea adăpostului primesc măști pentru a-și asigura protecția pe timpului zilei.

De asemnea, cei care doresc să doneze haine de iarnă – geci, treninguri, pulovere și încălțăminte precum ghete și bocanci o pot face la magazinele caritabile SocialXChange, hainele donate vor ajunge atât la beneficiarii cu venituri reduse, cât și la oamenii fără adăpost, care primesc mereu haine curate la venirea în centru.

Rețele sociale

 

Informații despre vaccinarea împotriva COVID-19 din sectorul 6.

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

 

Ce trebuie să știți despre NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2021 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001